YAZARLAR

Kocaman umut ve sağlam yumruk!!!

Kocaman umut ve sağlam yumruk!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe çok konuşulan maçı oldukça rahat kazandı. Trabzonspor Umut’un araya girdiği vuruşun haricinde hiçbir varlık gösteremedi. Topla çok oynamak iş yapmıyor, hızlı ve isabetli bir o kadarda bitirici paslarla sonuca gidebilirsiniz. Fenerbahçe’de Alex, Mehmet Topuz, Selçuk, Gökhan Gönül, Dia ve Emre, hatta Niang günün başarılı isimleriydi. Hep eleştirdiğim Santos bile Trabzon karşısında iyiydi. Lugano hem defansif anlamda işini yaptı, hem de golünü attı. Takım hakikaten maçı koparmasını iyi bildi. Ne kadar istekli oldukları Bünyamin Gezer’in ilk düdüğü ile belli oldu.

Aykut Kocaman için açılan pankart çok olumluydu. Taraftarın bu pankartına Aykut Kocaman’da teşekkür ederek yanıt verdi. Takım olarak inanırsan, takım oyunu oynarsan yenilmez olursun. Dün akşam Trabzonlu oyuncularda aynı konuya temas ettiler. Son karşılaşmalarda takım oyunu oynayamadıklarını dile getirdiler. Fenerbahçe, Trabzonspor’dan daha çok istedi ve istediğini 2 şık golle almasını bildi.

İlk golde Lugano’ya yapılan net bir faul vardı. Buna rağmen çok şık bir gole imza attı.

İkinci golde de Jaja’ya yapılan fauldü. Fakat sonrasında top Selçuk’ta kaldı ve hakem avantaj dedi. Selçuk bir müddet bekledikten sonra topu arkadaşına oynadı. Üçüncü pası yanlış değerlendiren Trabzonspor Mehmet ve Gökhan’ın inanılmaz presi sonrasında Niang ile ikinci golünü buldu ve rakibini iyice dağıttı. Golden sonra Emre’ye sarı kart göstermeliydi.

Bu dakikadan sonra hakemde dağıldı. Fenerbahçe leyhine vermesi gereken faulleri vermedi ama aleyhine olmaması gereken faulleri de verdi. Emre’ye göstermediği kart pozisyonunda ise Fenerbahçe leyhine bir karara imza attı. Taraftar ve oyuncular tepki gösterince kartlar çoğaldı. Bünyamin Gezer bu maçı idare edemedi. 12 sarı, 3 kırmızı kart maçı iyi yönetemediğinin ve kontrolü elinde bulunduramadığının bir ispatıdır.

Sonuç olarak Trabzonspor, Bursaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor şampiyonluk yarışının içindeler. Beşiktaş biraz uzak görünüyor. Şampiyonluk şansı yok demiyorum ama bu hafta itibari ile uzak duruyor. Önümüzdeki haftalarda bu takımların alacakları puanlar Beşiktaş açısından da önem arz ediyor. Fenerbahçe bu inançla oynarsa yarışı önde tamamlar. Trabzonspor ligin ilk yarısındaki gibi değil. Bursaspor ise biraz daha inanmalı. Kayserispor şu anki futbolu ile biraz düşündürüyor. Saydığım takımlar arasında en az yüzde Kayseri takımına ait.

Son olarak Ankaragücü takımı ile Ümit Özat arasında geçen gerginliğe değinmek istiyorum. Ümit hocam gel sen Ankaragücü’nü bırak taraftarda rahatlasın, sende. Bu adamlar seni anlayamadı. Ben bu konuda senden tarafım. Ankaragücü taraftarı takımını desteklemekten ziyade kendi arasında kavga eden bir topluluktan ibarettir. Konyaspor ile oynadıkları bir maçta stattaydım hiç unutmuyorum o zamanlar küçüğüm, otobüsün camlarını indirmişlerdi. Maç esnasında 3-4 kez kendi aralarında kavga etmişlerdi. Bu kişiler taraftar olamaz. En iyisi sen istifa et ve rahatına bak. Senin gençlere ne kadar önem verdiğini, takım için ne fedakârlıklar yaptığını herkes biliyor. Değerini bilecek bir takım bulursun. Ama bir itirafta bulunayım, yumruk iyiydi ve yumruğu yiyen kişi hak etti. Ne işin var senin sahada? Eline sağlık hocam…

Yorumlar
TREND HABERLER