YAZARLAR

Konya’da Kartalların Haftası

Konya’da Kartalların Haftası

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu hafta Konya Torku Arena stadyumunda adeta futbol şöleni vardı. E-bilet sisteminden dolayı stadyumlara taraftarın gitmediğini görüyoruz ama bunların e-biletle alakalı olmadığı Konya’da tescillenmiş oldu. Cumartesi Konyaspor – Mersin İdman Yurdu maçında 15 bin taraftar stattaki yerini aldı, ardından da Pazar akşamı 35 bin civarında seyirci takımını destekledi.

Konya’da 2 maçta toplam 5 gol atılırken ev sahibi takımlar hiç gol yemediler. Her iki maçta da heyecan üst seviyedeydi. Futbolseverler futbola doydular ve Türkiye’ye mesaj verdiler. 

Konyaspor Aykut Kocaman ile tırmanışını sürdürüyor. Etkili futbol oynayan Konyaspor çok iyi top yapıyor. Sahanın her alanını en verimli şekilde kullanan Konyaspor’un tek eksiği forvet. Hasan Kabze’nin indirdiği topları iyi değerlendirecek bir oyuncu şart. Djalma sonradan oyuna girdi ama hemen hissettirdi. Aykut hoca Torje’yi riske etmek istemedi.

Özellikle iki oyuncu var ki onları özel olarak tebrik etmek gerekir. Bir karambol anında yerdeki topu kafası ile uzaklaştırmaya çalışan, rakibin tekmelerine vücudunu siper eden, tekmeye kafa uzatan SELİM AY ve topla koşu esnasında ayakkabısı çıktığı halde hiç istifini bozmadan takımının atağında sakatlanma pahasına koşan ÖMER ALİ ŞAHİNER… Bu iki futbolcu Konyaspor alt yapısından çıkmıştır. Formalarının hakkını veriyorlar. Helal olsun.

Bir diğer karşılaşmada ise Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırladı. Seyirci rekoru kırılan bu karşılaşmada taraftarlar takımlarını büyük coşku ile desteklediler. Beşiktaş öyle bir baskı kurdu ki Trabzonspor’lu oyuncular bırakın pas yapmayı, topu uzaklaştıramadılar bile. Bu baskı sonrasında Beşiktaş Veli ile golü buldu. Beşiktaş bu baskı gücünü tribünlerden aldı sanırım. Yine bir defans hatasını iyi değerlendiren Olcay müthiş pres yaparak topu Demba Ba ile buluşturdu ve Beşiktaş durumu 2-0’a getirdi. İkinci yarıda biraz toparlanır gibi olan Trabzonspor, Beşiktaş’ın baskısı karşısında pozisyon dahi bulamadı. Son sözü oyuna iki sonradan dahil olan Cenk söyledi.

Demba Ba ve Mustafa Pektemek’e geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Özellikle Mustafa’nın pozisyonunda tribünlerde büyük üzüntü oldu. En kısa sürede iyileşmelerini temenni ediyorum.

Konya bu hafta Türkiye’ye örnek olsun. Ben iddia ediyorum bu hafta yine en dolu tribün Konya Torku Arena Stadı olacak. Bu hafta 35-40 bin seyircinin tribünde olacağını iddia ediyorum. Ben Konyaspor taraftarına güveniyorum. Yeni stadyumun hakkını veriyorlar. Tribünlerde her hafta 10-15 bin civarında seyirci oluyor ama bu hafta stadyum dolacak. Türkiye’nin gözü kulağı Konya’da olmaya devam etsin. Milet takımını desteklemeye stadyuma gitmezken Konya tribünleri şov yapmaya devam ediyor. Umarım Bursa, Antep, Eskişehir gibi futbol şehirleri de takımlarına destek olmak için stadyuma giderler. 

Yorumlar
TREND HABERLER