YAZARLAR

Konyaspor geliyor bak!

Tüm Türkiye rövanş maçında Konyaspor tribünlerini izlesin. İnanıyorum ki Beşiktaş maçında 42 bin taraftar Konyaspor’u yarı finale taşıyacak desteği verecek

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Konyaspor geliyor bak, Bir gün elbet şampiyon olacak, haydi şimdi hep beraber bütün eller havaya…

Bu tezahürat 4-0 kaybedilen Başakşehir maçında bile tribünlerde yankılandı. İçeride dışarıda takımına inanan bir Konyaspor taraftarı var. Ligde ve kupada taraftarının desteğini hisseden ve onları mahcup etmeyen bir Konyaspor var. Her türlü eleştirilere, sevgi gösterilerine rağmen duruşunu hiç bozmayan Kocaman yürekli adam gibi adam bir hoca var. Tüm sıkıntılara rağmen kol kırılır yen içinde kalır diyen ve taşın altına elini koyan bir yönetim var.

Ligde ve kupada kaybetmemeyi alışkanlık haline getiren Konyaspor hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Çekirdek kadro bozulmadan takviyelerle iyileştirmeler yapıldı ve işlenmesi için Aykut hocaya teslim edildi. Öyle maçlar oldu ki kadrosunu eleştirdik, takım geriye yaslanıyor diye eleştirdik ama tabelada hep bizi mahcup eden sonuçlar alındı. Biz mahcup olalım ama Konyaspor kazansın.

Kupada Beşiktaş karşısında sahaya sürülen kadro herkes tarafından eleştirildi. Ligde oynama şansı bulamayan oyuncularla sahaya çıkmak da neyin nesi dedik. Vukoviç hariç diğer oyuncuların hepsi yedek ve kadroya giremeyen oyunculardı. Taraftar kupaya inanırken hoca, umudunu kesti diye düşündük. Aslında Aykut hoca takımı yormak istemedi. Beşiktaş’ı elerse Fenerbahçe, onu da geçerse muhtemel Galatasaray eşleşmesinden umudu kestiği için skandal bir kadro sahaya sürdü. Beşiktaş yakaladığı pozisyonları bir bir harcadı. Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra işin rengi değişti. Konyaspor iki gol attı, birkaç tane de kaçırdı. Galip gelmemiz taktiksel değil, futbol şansı diyelim. Umarım rövanş maçında Aykut hoca böyle bir hata yapmaz. Alt lig takımlarına karşı bu kadroyu anlayışla karşılarım ama Beşiktaş’a karşı asla kabul edemem. Beşiktaş ilk yarıda yakaladığı pozisyonları gole çevirebilmiş olsa bugün yediğimiz farkı konuşuyor olurduk.

Sonuç olarak Konyaspor dünkü kadro tercihi dışında iyi gidiyor. Takımın kendine has bir sistemi var. Rakibin oyununu bozan, pas yapan, duran topları iyi kullanan bir ekip görüntüsü veriyor. Güzel esen bu rüzgarın sezon sonuna kadar sürmesini temenni ediyorum. Kupada da başta hayal gibi görünse de sahada hayal olmadığını görebiliyoruz. Her ne kadar zorlu bir süreç olsa da imkansız değil.

Tüm Türkiye rövanş maçında Konyaspor tribünlerini izlesin. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş tribünlerini öven spor medyamız biraz da Anadolu takımlarımıza gözünü çevirsin. İnanıyorum ki Beşiktaş maçında 42 bin taraftar Konyaspor’u yarı finale taşıyacak desteği verecek. Nalçacılılar grubu önderliğinde bütün stadyum tek yumruk olacak. Bu kadar da emin konuşuyorum. Bekleyip görelim.

Yorumlar
TREND HABERLER