TENİS

Kortların yeni efendisi Novak Djokovic

Miami Masters Tenis Turnuvası'nda zafere ulaşan Novak Djokovic, Masters 1000 serisinde en fazla tekler şampiyonluğu (28) yaşayan isim oldu.

Kortların yeni efendisi Novak Djokovic

Erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic, 28. kupasına ulaştığı asters 1000 serisinde en fazla tekler şampiyonluğu yaşayan tenisçiler sıralamasında İspanyol Nadal'ı geride bıraktı.

NADAL'I GERİDE BIRAKTI

Miami Masters finalinde 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori'yi 6-3'lük iki setle yenen Djokovic, kariyerinde 28. kez bir Masters turnuvasında şampiyonluğa ulaştı.

Tek erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic, geçen yıl Paris'teki zaferiyle yakaladığı 27 Masters şampiyonluğuna sahip İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ı geride bıraktı.

Chedjou Riekerink'e rest çekti

EN ÇOK MIAMI'DE KAZANDI

Son yıllarda rakip tanımayan Djokovic, 1970'ten bu yana oynanan masters turnuvalarında en fazla zaferi Miami'de yaşadı.

Grand slam turnuvalarının ardından oyunculara en fazla puanı kazandıran masters serisinde 28 şampiyonluğunun 6'sına Miami'de ulaşan Djokovic, Indian Wells'te 5 kez kupa kaldırdı.

Djokovic, Roma ve Paris'te dörder, Kanada'da ve Şanghay'da üçer, Monte Carlo'da 2, Madrid'de bir şampiyonluk kazandı.

MIAMI'DE AGASSI'Yİ YAKALADI

Miami'de oynadığı 7. finalde 6. kez kupaya uzanan Djokovic, turnuvanın en başarılı ismi ABD'li eski tenisçi Andre Agassi'nin şampiyonluk sayısını yakaladı.

Novak Djokovic, tek erkeklerde en genç (19) şampiyon olma unvanını elinde bulundurduğu turnuvadan, 2007, 2011, 2012, 2014 ve 2015'in ardından bu yıl da zaferle ayrıldı.

Sırp tenisçi, bu seneki şampiyonluğuyla yaklaşık bir milyon dolar para ödülü kazandığı Miami Masters Tenis Turnuvası finallerinde sadece 2009'da Büyük Britanyalı Andy Murray'ye kaybetti.

EN FAZLA ŞAMPİYONLUK YAŞAYANLAR

Masters turnuvalarında en fazla şampiyonluk yaşayan tenisçiler klasmanında ilk 10 sıra şu şekilde:

Tenis

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER