BEŞİKTAŞ

Kritik maç öncesi Beşiktaş'ı korku sardı

Beşiktaş'ın Dinamo Kiev ile bu gece oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Craig Thomson endişesi baş gösterdi.

Kritik maç öncesi Beşiktaş'ı korku sardı

44 yaşındaki İskoç hakem iki sezon önce siyah-beyazlıların Brugge ile deplasmanda oynadığı ve 2-1 kaybettiği karşılaşmada da düdük çalmıştı.

UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur ilk maçında tartışmalı bir yönetim sergileyen hakemin kararları tartışma yaratmış, Beşiktaş cephesinde tepki toplamıştı. Gökhan Töre'nin golüyle Jan Breydel Stadı'nda öne geçen Kartal, De Sutter'in golüne engel olamamıştı.

79. dakikada ise Craig Thomson penaltı kararı verdi. Felipe Gedoz'un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Ancak pozisyonun tekrarı izlendiğinde Serdar Kurtuluş'un hiç bir müdahalesinin bulunmadığı, Gedoz'un kendini yere attığı görüldü.

Refaelov'un fileleri bulan penaltı vuruşuyla maçı kazanan mavi-siyahlı ekip, avantajlı gittiği ikinci maçta İstanbul'da da galip gelmiş, ardından turu geçen taraf olmuştu. Galatasaray'ın Astana ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı maçı da yöneten Thomson, 2-2 biten Partizan-Fenerbahçe maçının da hakemiydi.

Beşiktaş'tan Brezilyalı stoper atağı

Yanlış oyuncuya kırmızı kart

Craig Thomson ülkesinde de tartışmalı bir isim olarak dikkat çekiyor. 2014-15 sezonunda yönettiği Celtic-Dundee United maçında üç kırmızı kart birden çıkaran Thomson, bu kararlardan bir tanesinde feci yanılmıştı. Calum Butcher ile Virgil van Dijk arasındaki pozisyonun ardından olayla ilgisi olamayan Paton'u oyundan atan İskoç hakem sonrasında bu yanlış karar nedeniyle özür dilemişti. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER