DÜNYADAN FUTBOL

Kriz... Ruslar artık gelmiyor

Türkiye ile Rusya arasında patlak veren kriz spor alanına da taştı. Rusya Futbol Federasyonu, futbol kulüplerinin kış kamplarını Türkiye’de yapmaması kararını aldı.

Kriz... Ruslar artık gelmiyor

Rusya Futbol Federasyonu, iki ülke arasındaki krizi göz önünde bulundurarak, kış takımlarının Türkiye kamplarını iptal ettiklerini açıkladı.

Rusya Federasyonu yöneticilerinnde Igor Lebedev, Rusya Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bu kararı kamuoyuna duyurdu.

Lebedev, “Federasyon, Türkiye ile Rusya arasındaki politik durumu gözteterek, ocak ayında Rus kulüplerinin Türkiye’de kamp yapmaması kararını aldı” diye konuştu.

Gökdeniz'den Rus futbolcuya tokat gibi cevap

Lebedev’in bu açıklamalarını, Rusya Futbol Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Rusya’nın spor bakanı olan Vitaly Mutko da doğruladı.

BÜYÜK GELİR KAPISI KAPANDI

Türkiye’de kamp yapmayı planlayan Rusya’nın Rostov takımı, bu açıklamalardan sonra Türkiye’de kamp yapmaktan vazgeçtiklerini duyurdu. Rostov’un İkinci Başkanı Aleksandr Shikunov, “Ocak ayı kampını Türkiye’de yapmayı planlıyorduk; ama son açıklamalardan sonra bu kararımızı değiştirmek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Igor Lebedev

Rusya’da şimdiye kadar Ural, Ufa, Krasnodar, Kuban, Terek, Mordovia ve Amkar kulüpleri Türkiye’de kamp yapmayacaklarını açıklayan takımlar oldular.

Antalya bölgesi, sadece 2013 yılında 1300 kamptan 50 milyon Euro, 2014 yılı ocak ve nisan ayları döneminde ise 2500 kamptan yaklaşık olarak 100 milyon Euro civarında gelir elde etmiştir.

Ruslar'dan Beşiktaş maçında Türkçe tepki
Türkiye Rusya gerginliği spora yansıdı
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER