GALATASARAY

Kuddusi Müftüoğlu Galatasaray Trabzonspor maçı hakkında konuştu

Merkez Hakem Kurulu başkanı Kuddusi Müftüoğlu flaş bir açıklama yaptı

Kuddusi Müftüoğlu Galatasaray Trabzonspor maçı hakkında konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki yönetimi nedeniyle ağır eleştirilere hedef olan hakem Deniz Ateş Bitnel ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yorumcu Ahmet Çakar'ın, "Bu maçta bahis baronlarının parmağı var" iddiasına sert çıkan Müftüoğlu, "Belgeniz varsa ispatlayın" dedi.

"İKİ TANE TRABZONSPOR MAÇI YÖNETTİ, BEĞENİLDİ"

Maçın tamamlanmasının ardından her şeyi takip ettim. Trabzonspor cephesinde yaşanan infialin farkındayız, dün akşam kötü bir hakemlik performansı sergilenmiştir. Trabzonspor'un mağdur olduğunu söyleyebiliriz. Deniz Ateş Bitnel, ilk kez Trabzonspor maçı yönetmiyor. Bu yıl iki kez Trabzon maçı yönetti ve ikisi de kamuoyu tarafından takdir edildi. Özellikle Fenerbahçe maçında gösterdiği performans takdir edildi. Bitnel, bizim hakemlikte değişim öğelerimizden biridir. Potansiyeli yüksek bir hakemdir, daha önce daha zorlu bir karşılaşma yönetmiş hakemi bu maça atanmasından daha doğal bir şey olamaz. Dünkü performans bizi üzmüştür, biz de en az tüm futbolseverler kadar üzgünüz.

Ahmet Çakar iddia etti İnterpol göreve!

"DENİZ ATEŞ BİTNEL'E YAPTIRIM OLACAK"

Üzüntümüz ile kalmayacağız, sorumluluğumuzun farkındayız. Yaptırımlarımız olacaktır.

Kuddusi Müftüoğlu

"BUNDAN SONRA SADACE TRABZONSPOR MAÇLARINDA DEĞİL..."

Maçtan sonra kimseyle görüşmedim, hakemimiz dün hatalar yapmıştır, bu doğrultuda da hakemimize gereken yaptırımları uygulayacağız. Bundan sonra bütün hakemlerimiz sadece Trabzonspor değil tüm maçlarda objektif maçlar yönetecektir.

Gözlemci Deniz Ateş Bitnel'e bu notu verdi

"SALİH'İN KAHRAMAN OLMASI DOĞRU DEĞİL"

Trabzonspor - Galatasaray maçındaki oyuncuların görüntüsü hoş değil, bu konuda kurulllar gereken cezaları verir. Deniz Ateş Bitnel'in performansının kötü olduğunu belirttim, zamanla yaptırımların ne olduğunu göreceksiniz. Salih Dursun'un dünkü hareketinden dolayı kahraman olmasını doğru bulmuyoruz.

"DÜNKÜ GÖRÜNTÜLERDEN DOLAYI ÜZÜLDÜM"

Bizim en önemli çalışmamız, Türk hakemliğini gençleştirme projesi. Önümüzdeki yıl Süper Lig'de 22 arkadaşımız görev yapacak, bu arkadaşlarımızın bir kısmı tecrübeli, bir kısmı da genç hakemler olacak. Dünkü görüntülerden dolayı üzüldüm, Türk hakemliği adına üzüldüm.

Kuddusi Müftüoğlu

"DEMİRÖREN VE YÖNETİM KURULU ARKAMIZDA"

Sayın başkan Demirören ve yönetim kurulu ile görüştük ve tüm hakemliği için geliştirdiğimiz projenin arkasında olduklarını söylediler. Görev vere vere genç hakemleri kazanmaya çalışıyoruz, yeni yüzlere ihtiyacımız var. Kurul başkanı olarak en son kararı ben veriyorum atamalar konusunda. Kurul kararları en son bana geliyor ve değerlendirmeleri yaparak karar veriyorum.

"GENEL OLARAK HAKEMLERİ BAŞARILI BULUYORUM"

15 yıl Süper Lig'de görev yaptım, 8 aydır da bu görevdeyim. Hakem hataları her dönemde oluyor ama bu dönemde spesifik hatalar çok konuşuldu. Hatalarımız var, bunları kabul ediyoruz ama geçtiğimiz yılki hatalar ile bu yılki hatalar arasında ciddi bir fark yok, bunu istatistikler de söylüyor. Diğer büyük liglerde de aynı hatalar yapılıyor, Süper Lig'de de olabildiğince az hatalar yapılıyor. Dün Leverkusen - Dortmund maçını izledim, orada da birçok hakem hatası oldu. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum.

"DENİZ ATEŞ BİTNELİN GÖZLEMCİ PUANI, BU SEZONUN EN KÖTÜSÜ"

Biz de ceza sistemi yok, hakemimizi dinlendiriyoruz. Başarısız olan hakem, bir süre dinleniyor. FIFA kokartı takılan hakemlerde ilk etapta bir performans düşüklüğü oldu, bende de aynı şey olmuştu. FIFA kokartının ağırlığı, Deniz Ateş Bitnel'i biraz etkili olmuş olabilir, dünkü maçta da bunu fazlasıyla hissetmiş olabilir. FIFA listesini hazırlarken bir takım kurallarımız var, teknik danışmanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda iki arkadaşı listeden çıkarttık, iki arkadaşımızı ekledik. Deniz Ateş Bitnel'in performans anlamında FIFA kokartını hak ettiğini düşünüyorum. Gözlemci puanını da bu sezonun en kötüsü, 7'nin altında.

BAHİS ŞİKESİ İDDİALARINA YANIT...

Bu konuda elinde belgesi olan varsa bize getirsin, biz bütün işlemleri yaparız. Biz böyle bir şey duymadık. Kaldı ki biz kendi hakemlerimize güveniyoruz. Bu iddiayı atanlar, iddialarını kanıtlamakla sorumludur. Maçın geldiği noktada böyle bir değerlendirmede bulundu ve maçı bitirmek durumunda kaldı.

'TAHMİNİNİZDEN KAT VE KAT ÜZGÜN'

Ben de uzun zaman hakemlik yaptım. Böyle bir maçtan sonra o hakemin üzüntüsünü ben bilirim. Sizin düşündüğünüzden kat ve kat fazla üzüldü. Tabii ki sıcağı sıcağına değil, bir süre sonra konuştuk onun üzüntüsünü ben bilirim, hakem arkadaşlarımız daha iyi bilir.

'HAKEM ATAMALARINI BEN YAPIYORUM'

Serdar Çakır'ın hakem atamalarında etkisi olduğunu kim söylüyor bilmiyorum, hakem atamalarına ben karar veriyorum. Hata yaptım demedim. Çünkü bu maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel... Böyle bir performans beklemiyorduk bazı hakem hataları oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER