DÜNYADAN FUTBOL

Kulüpler Dünya Kupası genişliyor

FIFA Konseyi Üyesi Grindel, FIFA'nın Kulüpler Dünya Kupası planlarını açıkladı.

Kulüpler Dünya Kupası genişliyor

Toplam 24 takım 8'erli üç grupta mücadeleye başlayacak. 18 gün sürmesi planlanan turnuvanın 2021'deki ilkinin ev sahipliğine en güçlü aday Çin. Avrupa Kupaları takviminin nasıl etkileneceği ise meçhul.

FIFA'nın Kulüpler Dünya Kupası'nı genişletme planının detayları ortaya çıkıyor. FIFA Konseyi Üyesi ve Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, geçen hafta Hindistan'daki toplantıda tartışılan konuyla ilgili açıklamalar yaptı. FIFA'nın takım sayısını 24'e çekarmayı planladığı ve bunların sekizerli üç grupta  mücadeleye başlayacakları açıklandı.

KONFEDERASYON KUPASI YERİNE GELİYOR

Grindel, Facebook sayfasından "Futbolcuların dinlenmeye ve yenilenmeye ihtiyacı var. Bunun için de en uygun ay Haziran... FIFA, milli takımların mücadele ettiği turnuvalara odaklanmalı" diye yazdı. Grindel,  Kulüpler Dünya Kupası'nın  büyümesi için Konfederasyonlar Kupası'nın kalkacağını dile getirdi.

Kulüpler Dünya Kupası, bugünkü formatıyla 7 takımın katılımıyla yapılıyor. FIFA üyesi 6 konfederasyonun şampiyonları ve ev sahibi ülkenin şampiyonunun mücadelesine yarı finalden itibaren giren Avrupa ve Güney Amerika şampiyonları en fazla ikişer maç yapıyorlar. Avrupalı futbolseverler, kendi sezonlarının içinde düzenlenen bu turnuvaya fazla ilgi göstermiyor.

Konfederasyonlar Kupası, Dünya Kupası'ndan bir yıl önce ve Dünya Kupası'nın düzenlendiği ülkede yapılıyor. Ancak 2022 Dünya Kupası'nı düzenleyecek Katar'ın 2021'de Konfederasyonlar Kupası'nı yapması mümkün görünmüyor. Ülkenin iklim koşulları nedeniyle Dünya Kupası Kasım-Aralık'ta yapılacak. Ama bir yıl önce yazın Konfederasyonlar Kupası yapılamayacağından, 2021'de Konfederasyonlar Kupası yerine genişletilmiş Kulüpler Dünya Kupası oynanması planlandı. Bu organizayonun ev sahipliği için en büyük aday ise Çin. Çin şirketi Alibaba Kulüpler Dünya Kupası'nın 2022'ye kadar isim sponsoru olmuştu.

Jose Mourinho yine yaptı yapacağını!

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER