DİĞER HABERLER

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen, "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" başladı.

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" başladı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi önünde "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun startını veren Vali Süleyman Elban, turun Anadolu'nun vatan olduğunu gösteren ve cihan imparatorluğunun ilk tohumlarının atıldığı topraklarda başladığını söyledi.

Elban, bisiklet turunun Çanakkale gibi anlamlı bir kentte sona ereceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Cihan imparatorluğu kurmuş, üç kıtaya hükmetmiş milleti, dünya üzerinden ve bu coğrafyadan silinmesi için başlatılan taarruzun püskürtülmesi için Çanakkale'de tamamlanması önemli. Güzergah içerisinde tarihimiz ve birçok kültürel değerimiz açısından zengin yerlerde duraklayacak, konaklayacak ve geçeceksiniz. Bu anlamda başladığı yerden bitinceye kadar her santimi anlamlı topraklardan geçeceksiniz. Anlamlı ve güzel turun sağlıklı ve başarıyla geçmesini diliyorum. İnşallah keyifle Çanakkale topraklarına ulaşırsınız."

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da turun Türk milletinin bu topraklarda yapmış oldukları destansı mücadeleleri, ülkenin ve gençlerin gündemine taşıyarak, geleceğin teminatı gençlere, tarih ve spor bilinçlerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Vali Elban, daha sonra Çanakkale Valisi Hamza Erkal'a ulaştırılmak üzere kutsal emanetleri, turun koordinatörü Yılmaz Durmuş'a verdi.

Törene, Vali Elban'ın yanı sıra AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve diğer ilgililer ile yaklaşık 120 sporcu katıldı. 

Toplam 5 etaptan oluşan turun son gününde sporcuların Çanakkale'yi gezeceği belirtildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER