FUTBOL

Leicester City'nin şampiyonluğu böyle geldi

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan ederek büyük bir başarıya imza atan Leicester City, mütevazı bütçesine rağmen sezon boyunca ortaya koyduğu performansla güçlü rakiplerine adeta ders verdi.

Leicester City'nin şampiyonluğu böyle geldi - Sayfa 1

İngiltere Premier Lig'de yarıştan ne zaman kopacağı merakla beklenirken sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek büyük bir başarıya imza atan Leicester City, mütevazı bütçesine rağmen sezon boyunca ortaya koyduğu performansla güçlü rakiplerine adeta ders verdi.

Leicester City'nin şampiyonluğu böyle geldi - Sayfa 2

İngiltere Championship'te iki yıl önce 102 puan toplayarak Premier Lig bileti alan, ilk sezonunda küme düşmemek için mücadele etmesine karşın bir sezon sonra kimsenin beklemediği bir performansla şampiyonluk turu atan Leicester City'nin başarısını İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian ve Daily Mail'in spor yazarları Anadolu Ajansı için değerlendirdi.

Leicester City'nin şampiyonluğu böyle geldi - Sayfa 3

Leicester City'nin şampiyonluğunu "Tam da Premier Lig'in ihtiyacı olan şey" olarak yorumlayan The Guardian'ın deneyimli futbol yazarı Paul Doyle, Chelsea, Manchester United ve Manchester City gibi bazı büyük ekiplerin, takım sporunun gereklilikleri olan bağlılık, dayanışma gibi konulardaki vizyonlarını kaybettiğini ve Leicester City'nin bunu herkese yeniden hatırlattığını savundu.

Leicester City'nin şampiyonluğu böyle geldi - Sayfa 4

Mavi-beyazlı ekiple geçen yıl temmuz ayında 3 yıllık sözleşme imzalayan İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'nin birbirini tamamlayan iyi bir takım oluşturduğunu belirten Doyle, "Jamie Vardy, Wes Morgan, Riyad Mahrez gibi futbolcular kariyerlerinin en iyi sezonunu geçirdiler. Ngolo Kante ve Christian Fuchs'un katkıları da önemli oldu. Leicester ayrıca, hiçbir futbolcunun uzun süreli sakatlık yaşamaması açısından şanslıydı. Bu, fiziksel kondisyon ve disiplinle ilgiliydi. Başarının bir diğer nedeni de takımın gösterdiği psikolojik güç." değerlendirmesinde bulundu.