YAZARLAR

Ligler istek ve baskı üzerine mi erteleniyor?

Ligler istek ve baskı üzerine mi erteleniyor?

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

FENERBAHÇE  YÖNETİMİNİN "FAİLLER BULUNUNCAYA KADAR FUTBOL OYNAMAYACAĞIZ" AÇIKLAMASI KAMUOYUNDA SPOR YÖNETİMİNİ TEHDİT OLARAK ALGILANMIŞTIR. SPOR YÖNETİMİNİNDE BU AÇIK TEHDİT VARİ SÖYLEME BOYUN EĞDİĞİ ŞEKLİNDE ANLAŞILMIŞTIR.

Türkiye'de son günlerde kaos ortamı oluşturmak isteyen çevreler tarafından peşi sıra terör olayları yapılmaktadır.

Bunlardan en önemlisi İstanbul Adalet sarayında savcının makamında rehin alınması ve akabinde öldürülmesi olayıdır. Bir diğeri de Fenerbahçe'nin takım otobüsünün Rize dönüşü taşlanması bir ifadeye göre de kurşunlanması hadisedir.

Her iki olayda ülkemizi ve milletimizi derinden üzmüştür.  Alçak ve kahpe bu iki hadiseden dolayı sevinenler olmuş olabilir ama benimde içinde bulunduğum kahir ekseriyet büyük üzüntü duymuştur.

Çünkü ülkesini seven insanlar her türlü kaotik ortamlara karşıdır.

Liglerin ertelenmesi yanlış!

Fenerbahçe'ye yapılan menfur saldırı nedeniyle Lig'lerin tatil edilmesini veya ertelenmesini istemek anlamsızdır ve sporda bir karşılığı yoktur!

Evet ortada hoş olmayan bir husus olduğu bir gerçek ama bu durum Lig'in ertelenmesine neden olacak boyutta değil.

Fenerbahçeli yöneticilerin bu tür teklifte bulunmaları ligin bitimine doğru manidar karşılanabilir, ertelenmesi halinde karşılanacakta.

Zira futbolun oynanması bu olayın soruşturulup aydınlatılmasına mani değil, Lig oynanır olay'da aydınlatılır.

Ülkenin hemen hemen her tarafında olagelen yaralama olayının bir benzeri olan otobüse yapılan saldırıyı ülke meselesi haline getirilmesini anlamak mümkün değil.

Elbette şiddete hayır ama abartının bu kadarına da hayır... Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırı olayı gereğinden fazla büyütülüyor, türlü kurgular ve vehimler ortaya atılıyor. Adeta Trabzon halkı üzerine bir algı oluşturuluyor.

Fenerbahçeli bir  yöneticinin  bugün yaptığı basın açıklamasında "bu ortamı biz yaratıyoruz sözü" aslında bir gerçeğin ikrarıdır.

Böylesine çirkin hadiselerin başlıca nedeni sorumsuz ve haddini bilmeyen bazı yöneticiler ve lafın nereye gideceğini düşünmeyen başkanların yaptıkları şov vari açıklamalardır.

Tribünlere oynayan, futbolun içinden gelmeyen hasbelkader bir takıma yönetici olmuş bu kişilerin Türk futbolunu ne hale getirdiklerinin somut örneğidir.

Yani şimdi ektiklerini biçmektedirler.

Herkes söyleminde dikkatli olmalı. Menfaatleri uğruna toplumsal gerilimlere neden olunmamalı

Ertelemeyi bütün kulüpler istemesi kerhen

TFF Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada "Bütün kulüplerimiz, lig maçlarının ertelenmesini istedi. İptal sebeplerinin tek sebebi, sporcularımızın psikolojik durumlarına önem vermek" diye konuştu.

Bir kere ertelemeyi bütün kulüpler istemesi "kerhen" bir kabuldür. Çünkü olay daha taze iken karşı çıkmak, istememek hoş karşılanmaz diye yapılan kerhen bir destektir.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, "Bu eylemin renkleri yok. Bir daha inşallah Türk futbolunda böyle şeyler yaşanmaz. Futbolu dimdik ayakta tutmaya size söz veriyoruz. Türk futbolu ayaktadır. Bu ara, futbol kulüplerinin hepsinin tek vücut olduğunu göstermek içindir"  dedi.

Ayrıca Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaşanan olumsuz olaydan dolayı oyuncuların sahaya çıkmak istemediklerinden bahsetti. Böyle bir şey olabilir mi? Profesyonel oyuncu çıkar maçını oynar.

Erteleme Fenerbahçe lehine imtiyazlı bir uygulamadır! 

Annesi ve babası veya ailesi kazada ölen sanatçı konserini iptal ediyor mu? Hatta onlar için "acılı gününde dahi izleyicilerini mağdur etmedi" diye övgü ile bahsedilir.

Bir diğer önemli hususta taraftar konusudur. Maç seyretmek için programını yapmış taraftarlar ne olacak? Örneğin bu hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor- Galatasaray maçı için çok önceden bilet almış olan taraftarların mağduriyetini kim giderecek? Taraftarlar bilet tarihlerini değiştirmeye kalksalar bir dünya fark vermek zorunda kalacaklar.

Sonuç itibari ile spor yönetimi tehdit ve baskılara  boyun eğerek ligleri erteledi: Otobüse yapılan saldırıda hiç bir oyuncuya fiske dahi değmemişken, otobüsün camı kırılması üzerine sürücünün hafif şekilde yaralanmasından dolayı ligler ertelenmemeliydi.

Futbolcular ilkokul çocuğu değil!

Bu tür olaylar ilkokulda olur. Mesela okulda veya sınıfta öğretmenlerine karşı yapılmış bir saldırı olduğunda çocukların psikolojisi bozulur diye eğime bir gün ara verilir.

Futbolcular ilkokul çocukları değil ki bu olaydan etkilensinler. Hepsi profesyonel oyuncu elinde matarası ile dolaşan değil!

Ayrıca İstanbul Adalet Sarayında Cumhuriyet savcısı kahpece öldürüldü ama adliyelerde duruşmalar ertelenmedi!

Adliyede meydana gelen ölümlü bir olaydan dolayı meslektaşları olan hakim ve savcılar  "bu durum psikolojimizi bozdu duruşmalara çıkmıyoruz" demedi.

Lig'leri erteleme olayı Fenerbahçe hariç diğer 17 kulüpten hangisinin başına gelmiş olsaydı emin olun ki; bu kadar ses getirmezdi ve ligler aynen oynanırdı. Konu Fenerbahçe olunca olayın rengi değişebiliyor.  

Türkiye Cumhuriyeti savcısı makamında kahpece öldürüldü ama görev anlayışı gereği adliyelerde duruşmalar ertelenmedi. Lakin kendilerini "Fenerbahçe cumhuriyeti" diye niteleyenlerin yaralanmalı saldırıya uğradıklarını öne sürmelerinden dolayı Lig'ler ertelendi!

 

Yorumlar
TREND HABERLER