DİĞER HABERLER

Londra maratonunda tarihi başarı

Londra’nın simgelerinden olan Tower Bridge’de başlayıp sona eren Dünya Atletizm Şampiyonası maraton mücadelesinde milli sporcu Kaan Kigen Özbilen 14. sırada yer aldı.

Londra maratonunda tarihi başarı

Londra'da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler maratonda milli atlet Kaan Kigen Özbilen 14. oldu ve Türkiye'nin Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki en iyi maraton sonucunu elde etti. Yarışı Kenyalı Geoffrey Kirui kazandı.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 54 ülkeden 108 atletin yarıştığı maraton mücadelesinde Türkiye adına üç atlet yarıştı. Müsabakada Kaan Kigen Özbilen, 2:14:28 koşarak 14. oldu. Kenyalı Geoffrey Kirui’nin kazandığı yarışta 35 kilometreyi sekizinci olarak geçen Kaan, son bölümde birkaç sıra geriledi.

maraton

Özbilen’in 14’üncülüğü Türkiye’nin Dünya Atletizm Şampiyonası’ndaki en iyi maraton sonucu oldu. Ülkemizin daha önceki dünya şampiyonalarında en iyi maraton derecesi 18’incilik ile Cihangir Demirel’e (1993 Stuttgart) aitti.

maraton

Yarışta Mert Girmalegesse 2:17:36 koşarak 29. olurken, Ercan Muslu 32. kilometrede sakatlık geçirerek müsabakayı terk etmek zorunda kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER