MİLLİ TAKIM

Macaristan ile Norveç play-off turunda

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacak Norveç ile Macaristan, resmi karşılaşmalardaki 13. randevularına çıkacak.

Macaristan ile Norveç play-off turunda

EURO 2016 Elemeleri H Grubu'nda İtalya ve Hırvatistan'ın gerisinde 3. olan Norveç ile Kuzey İrlanda ve Romanya'nın arkasında F grubunu 3. sırada bitiren Macaristan, daha önce 12 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 5'ini Macaristan, 4'ünü Norveç kazandı, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Norveç 17, Macaristan ise 21 gol kaydetti.

Norveç'in sahasında yapılan 6 mücadelenin 3'ünden ev sahibi ekip, 2'sinden Macaristan galip ayrıldı. Takımların bir kez yenişemediği bu karşılaşmalarda Norveç 11, Macaristan da 6 kez fileleri havalandırdı.

Son 4 maçın 3'ünü kazanan Norveç, Macaristan'a 34 yıldır yenilmiyor. Macaristan, Norveç karşısındaki son zaferini, 1981 yılında rakibini konuk ettiği 1982 FIFA Dünya Kupası elemeleri maçında 4-1'lik skorla aldı.

İki takım son olarak 2007 yılında EURO 2008 elemelerinde karşı karşıya geldi. Norveç, seyircisi önünde oynadığı maçı, Iversen, Braaten ve Carew'in (2) golleriyle 4-0 kazandı.

- Norveç 2000, Macaristan 1972'den beri şampiyonaya katılamıyor
Norveç, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki tek deneyimini 2000'de yaşadı. İspanya, Yugoslavya ve Slovenya'nın bulunduğu grupta 3. sırayı alan "Vikingler", 2. tura yükselemedi.

Macaristan ise Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2 kez boy gösterdi. EURO 1964'te 3. olan Macaristan, 1972'de 4. bitirdiği turnuvadan bu yana Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamıyor.

Gültekin Gencer'den taraftar tepkisine isyan

 - Kiraly 100. milli maçına hazırlanıyor
Macaristan'ın 39 yaşındaki file bekçisi Gabor Kiraly, Norveç'e karşı oynaması halinde milli formayı 100. kez giyecek. Kiraly böylece 101 maçla "Macaristan Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen futbolcu" unvanının sahibi Jozsef Bozsik'ten sonra 100 karşılaşma barajına ulaşan 2. Macar oyuncu olacak.

- Kart durumu
Macar stoper Roland Juhasz, elemelerde 3 sarı kart gördüğü için Norveç'teki mücadelede forma giyemeyecek. Balazs Dzsudzsak, Akos Elek, Zoltan Gera and Krisztian Nemeth ise sarı kart görmeleri halinde rövanşta oynayamayacak.

Norveç cephesinde Vegard Forren, Tom Hogli, Havard Nordtveit ve Alexander Soderlund, kart sınırında bulunuyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER