SPOR MEDYASI

Manchester City Çin malı oluyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, hisselerinin yüzde 13'ünü Çinli konsorsiyuma sattı.

Manchester City Çin malı oluyor

Arap milyarder Şeyh Mansur bin Zayed El-Nahyan'ın sahibi olduğu İngiliz temsilcisi, altı ay süren görüşmelerin ardından devlet destekli Çin Medya Sermaye (CMC) ve CITIC Sermaye şirketlerinden oluşan konsorsiyuma 265 milyon sterlin karşılığında kulübün hisselerinin yüzde 13'ünü sattı.  

Altı yıl önce Manchester City'i 265 milyon sterline satın alan Şeyh Mansur, aynı rakama kulübün hisselerinin sadece yüzde 13'ünü elinden çıkardı.

ABD Ulusal Futbol Ligi'nde yer alan New York City ve Avustralya Ligi'nde mücadele eden Melbourne City'nin de sahibi olan City Futbol Grubu'nun Çin'de gelişen futbol sektörüne ilgisinin de satış kararında etkili olduğu belirtildi. 

Rakibini kağıt gibi ezdi! Böyle nakavt görülmedi

City Futbol Grubu'nun Başkanı Khaldoon El Mübarek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Futbol dünyada ve Çin'de en fazla sevilen ve izlenen spor. Futbolun büyüme ihtimali çok heyecan verici. Bu nedenle, Çin'deki olağanüstü potansiyelden yararlanmak için doğru ortaklar bulmaya ve doğru anlaşmaya varmaya çalıştık" diye konuştu.

Çin Devlet Başkanı Şi İngiltere'ye ekim ayında yaptığı resmi ziyaret sırasında Manchester City'nin tesislerini de gezmiş, Arjantinli futbolcu Sergio Agüero ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile özçekim yapmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER