DÜNYADAN FUTBOL

Manuel Fernandes'ten Türkiye sitemi

Lokomotiv Moskova'nın eski Beşiktaşlısı Manuel Fernandes, kariyerindeki düşüşü ve takımdaki durumunu değerlendirdi.

Manuel Fernandes'ten Türkiye sitemi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lokomotiv Moskova'nın eski Beşiktaşlı futbolcusu Manuel Fernandes Portekiz basınına açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlılardan ayrıldıktan sonra, iki sene önce Rus ekibinin yolunu tutan ve 2018'e dek geçerli sözleşme imzalayan tecrübeli orta saha oyuncusu, çoğunlukla yedek kulübesinde oturduğu sezonu ve takımdaki geleceğini değerlendirdi.

Rusya'da takımıyla kontratının sürdüğünü ve şu an takımdan ayrılmayı düşünmediğini aktaran 30 yaşındaki futbolcu, ilerde eski takımına dönmek için ise açık kapı bıraktı, "Benfica'ya zamanında daha çok şey verebilirdim. Geçtiğimiz yıllarda söylediklerimin arkasındayım. Diğer kulüplere de saygım var ama Portekiz'e dönersem sadece Benfica'da oynarım" dedi.

Fernandes'ten Rus muhabire tokat gibi cevap!

 Rusya-Türkiye kıyaslaması
Şu an top koşturduğu Rusya ligi ile Türkiye ligi arasında kıyaslama da yapan yıldız futbolcu, "Rusya liginde seviye son yıllarda dramatik şekilde düştü. Ben geldiğimde Türkiye ile Rusya aşağı yukarı aynı seviyedeydi. Şimdi fark var. Bunda yabancı sınırlamasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu ülke futbolla çok ilgilenmiyor. Türkiye'deyse durum tamamen farklı. İstanbul'da bir futbolcu için dışarı alış verişe gitmek bile çok zordur. Rusya'da son derece rahat dışarı çıkıyorum" diye konuştu

'Türkiye'deyken haksızlığa uğradım'
Beşiktaş döneminde milli forma için haksızlık yapıldığını ima eden Fernandes 2012 Şubat'ından bu yana milli takıma çağrılmamasıyla ilgili ise şunları söyledi: "Rusya biraz gözlerden uzak bir yer. Türkiye'de oynarken de seçilmiyordum. Çünkü orada oynamamı da çok istemiyorlardı. Açıkçası milli formayı giymeyi hak ettiğim dönemlerde beni çağırmadılar".

Piyasa değeri 8 milyon düştü
Lokomotiv Moskova'da yıllık maaşı 3.8 milyon euro olan ve Rus liginin en çok kazanan futbolcuları arasında yer alan Manuel Fernandes'in son yıllardaki gerilemesi dikkat çekti. Oyuncu Türkiye'den ayrıldıktan sonra büyük değer kaybetti ve artık aranan oyuncu olma özelliğini yitirdi. Beşiktaş'tan ayrıldığı 2013-14 sezonu sonunda bonservis değeri 12 milyon euro olan Fernandes, Lokomotiv'deki ilk döneminde 8 milyona, son olarak geçtiğimiz ay yapılan değerlendirmede ise 4 milyon euroya kadar geriledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER