TENİS

Maria Sharapova kararı Rio 2016 sonrasına kaldı

CAS, doping cezası alan tenisçi Sharapova hakkındaki kararını, 2016 Rio Olimpiyatları sonrasında verecek.

Maria Sharapova kararı Rio 2016 sonrasına kaldı

CAS, ITF'nin doping yaptığı gerekçesiyle verdiği 2 yıl men cezasına itiraz eden Maria Sharapova hakkındaki kararını, temmuz ayında değil eylülde açıklayacak.

CAS'tan yapılan açıklamaya göre, ITF tarafından verilen 2 yıllık cezanın kaldırılması ya da azaltılması talebinde bulunan Sharapova ile ilgili karar, daha önce duyurulduğu gibi en geç 18 Temmuz'da değil, 19 Eylül'e kadar belli olacak.

Bu durum, Sharapova'nın, 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma umudunu ortadan kaldırdı.

Çağla Büyükakçay kariyerinin zirvesinde!

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta alınan doping numunesinde yasaklı meldonyum maddesine rastlanan Sharapova, söz konusu ilacı 10 yıldır kullandığını ancak ilacın 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini söylemişti.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki sporcu, tenis turnuvalarına katılmasının 2 yıl yasaklanmasının ardından yaptığı açıklamada, kasıtlı doping yapıldığı iddiasıyla ITF'in kendisi için 4 yıllık ceza talep ettiğini hatırlatarak, maddeyi bilinçli kullandığı ispatlanamadığı gerekçesiyle ceza almaması gerektiğini savunmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER