TENİS

Maria Sharapova masum mu?

ABD, Rus sporcuların yaygın olarak kullandığı 'meldonium'un yasaklılar listesine alınması için verdiği savaşı kazandı ancak ...

Maria Sharapova masum mu?

ABD, Rus sporcuların yaygın olarak kullandığı 'meldonium'un yasaklılar listesine alınması için WADA'ya baskı yaptı. Sonuç beklediklerinde de etkili oldu..

Sharapova masum mu? Bütün dünya şimdi bu sorunun cevabını arıyor. Ama buzdağının görünmeyen yüzünde bambaşka bir savaş yaşanıyor.

Zaten atletizmde Rio Olimpiyatları'nda yer alamayacak olan Rusya, teniste de Sharapova'yı kaybetti. Üstelik birçok branşta aynı tehlikeyi de yaşıyor. Zira meldonium ilacı Rus sporcular arasında çok yaygın.

Bir araştırmaya göre 4.316 elit Rus sporcunun 724'ü, yüzde 17'si meldonium kullanıyor veya kullanmış. Dünya çapında 8.230 elit atlet arasında ise bu oran % 2.2..

ABD BU İŞTEN KARLI ÇIKAR

Ve meldoniumun yasaklı maddeler listesine alınmasının sebebi Amerikan Anti Doping Ajansı'nın (USADA) WADA'ya yaptığı baskı. Otoriteler Rusya'nın olimpiyatlar öncesi bu yüzden birçok branşta önemli isimlerini kaybedebileceğine dikkat çekerken, bundan en karlı çıkacak ülkenin de ABD olacağına işaret ediyorlar.

Maria Sharapova tenis dünyasını karıştırdı

Sharapova ise Los Angeles'taki evine çekilmiş durumda. Çarşamba sabahı sahilde çalışırken görüntülenen Rus yıldızın lehine gelişmeler de var. En önemlisi, ilacın vücuttan ancak 4 ayda atılabiliyor olması. İlacın yasaklı maddeler listesine girdiğini Eylül 2015'te sporculara bildirildiğine dikkat çeken uzmanlar, Ocak ayında alınan örneklerde bu maddeye rastlanmasının olağan olduğu görüşünde.

Masha'dan da 17-31 Ocak'ta yapılan Avustralya Açık sırasında numune alındığına işaret edilirken, bu ayrıntının Rus sporcu ve diğer isimler için önemli bir çıkış yolu olabileceği vurgulandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER