TENİS

Maria Sharapova'ya kötü haber

Uluslararası Tenis Federasyonu, dopingle suçlanan Maria Sharapova'nın son umudunun da suya düştüğünü açıkladı..

Maria Sharapova'ya kötü haber

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) meldonyum kullanan sporcular hakkındaki son bilgilendirmesinin, dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'nın dosyasını kapsamadığını açıkladı.

ITF'den yapılan yazılı açıklamada, meldonyumdan ceza alan sporcuların 1 Ocak'tan önce kullandıklarını ispatlamaları halinde dosyalarının yeniden görülebileceğini belirten WADA'nın bu değerlendirmesinin, Sharapova'nın durumunda değişikliğe neden olmayacağı belirtildi.

Açıklamada, ITF'nin dopingle mücadele programı kapsamının Sharapova'nın durumunu da içine aldığı vurgulanarak, "WADA'nın da tavsiyesiyle, Sharapova'nın meldonyum soruşturması konusunda savunması alınacak." ifadesine yer verildi.

'1 OCAK'TAN ÖNCE KULLANDIĞINI İSPATLAMASI GEREKİR'

WADA son olarak uluslararası spor federasyonları ve ulusal dopingle mücadele ajanslarına yaptığı bilgilendirmede, doping testlerinde meldonyum kullandığı saptanan sporcuların, maddenin metabolizmadan ne kadar sürede atıldığına dair yaşanan belirsizlikten dolayı men cezası almayabileceğini duyurmuştu.

Sharapova men edilme ihtimalini kafasına takmıyor!


Ceza alan sporcuların, meldonyumu 1 Ocak'tan önce kullandığını ispatlaması gerektiği de ifade edilmişti. Yasaklı maddeler listesine girdiği 1 Ocak'tan bu yana 172 sporcuda meldonyuma rastlandığı açıklanmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER