GALATASARAY

Mariano Galatasaray'a imzayı attı! İşte maliyeti..

Galatasaray, Sevilla'dan transfer ettiği tecrübeli sağ bek Mariano'nun maliyetini borsaya bildirdi.

Mariano Galatasaray'a imzayı attı! İşte maliyeti..

Sarı-kırmızılı kulübün İspanyol ekibi Sevilla'dan transfer ettiği Mariano düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde söz alan Başkan Dursun Özbek şöyle konuştu: "Bugün kulübümüze katılan çok değerli oyuncu Mariano'nun imza töreni için buradayız. G.Saray'ın eksikliği çerçevesinde takımımıza güç katacak bir oyuncu. Kendisine hoşgeldin diyorum" dedi.

Mariano ise şu açıklamaları yaptı: "Galatasaray gibi çok büyük bir camianın parçası olacağım için çok mutluyum. Umarım birçok kupa kazanırım. Galatasaray'dan teklifi aldığımda hiç tereddüt etmedim. Taffarel'den şehir ve takımla ilgili bilgi aldım. Mert'ten de bahsetti, 'Sana çok yardımcı olur' dedi. Umarım öyle olur. Galatasaray takımı Brezilyalı oyuncuları sever.

Bir skandal daha! Arda'yı yumrukladılar

"Ofansif sağ bek seyredeceksiniz"

Taraftarlar sahaya yüzde 100'ünü hatta yüzde 200'ünü verecek bir oyuncu görecekler. En iyi şekilde bu formayı terletip başarılı olmak istiyorum. Ofansif yönü güçlü bir sağ bek. Forvet oyuncularına orta kesmeyi, destek olmayı seven bir oyuncuyum. Defansif görevlerimi yaparken, ofansif sağ bek seyredeceksiniz."

Mariano Galatasaray'a imzayı attı

"Turu geçeceğimizi düşünüyorum"

Mariano, Östersunds maçı ile ilgili "G.Saray fiziksel anlamda daha hazır bir takımla oynadı. Taraftarımız ve saha avantajımızla turu geçeceğimizi düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Basın mensubunun Sabri Sarıoğlu ile ilgili sorusu üzerine Brezilyalı sağ bek, "Sabri uzun zamandır oynamış, iyi işlere imza atmış bir oyuncu. Umarım daha önceki takımlarda yaptığım gibi G.Saray'da da iyi performans sergilerim" yanıtını verdi.

Galatasaray yönetiminin barış hediyesi: Samir Nasri

Özbek: G.Saray'ın böyle bir yenilenmeye ihtiyacı vardı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bildiğiniz gibi takımların belli bir süre içinde yenilenmesi gerekiyor. Taraftarları heyecanlandıracak bir takım yaratma zorunluluğu var. G.Saray'ın böyle bir yenilenmeye ihtiyacı vardı. Bizim yaptığımız böyle bir yenilenmeyi gerçekleştirmek. Eksiklerin bir an evvel giderilmesinde fayda var. Uçaklar inecek cümlesi bayağı kullanıldı. Uçaklar inmeye devam edecek. Ne kadar futbolcu sattıysak o kadar futbolcu transfer ettik.

"Elbette ki Tudor'un arkasındayız"

G.Saray'ın 2017-2018 sezonunda mali yapısını bozacak hiçbir faaliyet içinde değiliz. Dikkatli davranıyoruz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Östersunds maçı yol kazasıydı. Geçtiğimiz iki sezon başarılı olarak telakki edilemez. Bütün derdimiz, amacımız seyirciyi tatmin eden daha iyi takım yaratmak. Hiç kimse farklı yorumlarla bu değişikliğin niye yapıldığını sorgulamaması lazım. Taraftar memnun değildi. Bazı değişikliklerin gereği olduğu oradan ortaya çıkar. Elbette ki Tudor'un arkasındayız. G.Saray'a faydalı olacak bir teknik direktör.

"Lucescu ile görüşmedik"

Şu anda teknik direktör arayışında değiliz. Lucescu'nun Galatasaray tarihinde önemli başarıları var. Ancak kendisiyle herhangi bir görüşmemiz olmadı. Muslera son derece güvendiğimiz son derece önemli bir oyuncumuz. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecektir. Muslera'nın gideceği yönünde çıkan haberleri buradan kınıyorum." 

Olcan Adın konusu

Başkan Özbek, Olcan Adın'la ilgili soru üzerine "Türkiye Futbol Federasyonu'nda Olcan Adın ile ilgili süreç devam ediyor. Neticesi belli değil. Takımların yenilenmesi esnasında bazı oyuncuların kulüpten ayrılması normal. G.Saray'ın kadrosunda yer almayacak oyuncular olabilir. Bazı oyuncularla fesih mutabakatı için masaya oturacağız. Olcan Adın'la yaptığımız görüşmelerde müspet sonuç alamadık" yanıtını verdi. 

Süper Lig'de yeni sezon için bambaşka bir kadro kurma çalışmalarını sürdüren Galatasaray, İspanya La Liga takımı Sevilla'dan renklerine bağladığı Brezilyalı sağ bek oyuncusu Mariano'nun maliyetini borsaya resmen açıkladı.

KAP'a yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Mariano Ferreira Filho ve kulübü Sevilla FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 4.000.000 Euro net tutarında transfer bedeli ödenecektir.

Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 500.000 Euro (net) olmak üzere aşağıdaki şekilde ödeme yapılacaktır:

Kulübümüzün 2018-2019 veya 2019-2020 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı bir dönem için 250.000 Euro net

Futbolcunun ilk 11'de forma giyeceği  kırkıncı resmi müsabakaya  istinaden 250.000 Euro net

Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

2017-2018 sezonu için 2.300.000 EUR net sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için 2.300.000 EUR net sabit transfer ücreti

2019-2020 sezonu için 2.300.000 EUR net sabit transfer ücreti

Buna ek olarak Futbolcuya takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir. İlaveten, sözleşme süresince şampiyonluğun kazanıldığı her bir sezonda oyuncuya hak etmiş olduğu puan başı primlerin %25'i tutarında prim ek olarak ödenecektir."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER