TENİS

Marsel İlhan'dan muhteşem geri dönüş

Çek rakibini deviren Marsel İlhan, Çin'de katıldığı ATP Challenger turnuvasında çeyrek finali yakaladı.

Marsel İlhan'dan muhteşem geri dönüş

Türk tenisçi Marsel İlhan, Çin'in Guangzhou kentinde katıldığı ATP Challenger turnuvasında dikkat çekici bir galibiyete imza atarak adını son sekize yazdırdı.

Toplam 50 bin dolar ödüllü turnuvadaki ilk maçında Alman Peter Gojowczyk'i eleyen İlhan, ikinci sınavını Çek Adam Pavlasek önünde verdi. Klasmanda kendisinden dört sıra ileride bulunan rakibi karşısında ilk seti yitiren Marsel, büyük çekişmeye sahne olan ikinci sette önemli bir geri dönüş gerçekleştirdi.

Tie-break oyununda 6/5 geriye düşen ve maç puanıyla yüzleşen İlhan, bu noktadan karşılaşmayı çevirmeyi başardı. İkinci seti 9/7'lik tie-break neticesinde kopardıktan sonra final setinde kortun tek hâkimi olan Marsel, 2 saat 5 dakika sonunda Pavlasek'i 3-6, 7-6, 6-2 ile devirip çeyrek final biletini aldı.

Marsel İlhan'ın hedefi dünyada ilk 50'de olmak

Dünya sıralamasının 138. basamağında yer alan 28 yaşındaki milli raket Marsel İlhan, Guangzhou'daki çeyrek finalde 5 numaralı seribaşı Slovak Lukas Lacko ile kozlarını paylaşacak. ATP 106.'cısı Lacko ile bugüne dek dört kez karşı karşıya gelen İlhan, bu maçların birini kazanmış, üçünü kaybetmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER