FUTBOL

Mehmet Demirkol canlı yayında patladı! ‘Dava edeceğim…’

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Milli takım formaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında günlük spor haberlerini masaya yatıran Mehmet Demirkol bu kez Milli takımın formaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Demirkol eğer Milli takım formasının eski formatına dönmemesi halinde dava açacağını belirti.

İşte Mehmet Demirkol’un o açıklamaları… ‘Eğer bu formaları bu maçlarda son kez giyiyoruz. Bir şey söylemiştim unutulmasın tekrar söylüyorum, eğer göğüs bantlı formalara geri dönülmez ise dava edeceğim. Standart göğüs bantlı formamıza geri dönmek zorunda Federasyonun bu konuda yükümlülüğü var. Dava edeceğim ulusal sembollerimizi tahrifden dava edeceğim. Kırmızı siyah formayla çıkardılar bizi ya! Bir tane ekstra forman olur Turkuaz ilk yazan benim Türk basınında ilk benim fikrim demiyorum mutlaka birinin aklına gelmiştir de medyada ilk yazan benim çünkü senin adınla anılan renk, bu ikinci forman olabilir senin ama göğüs bantlı senin bayrağından bir farkı yok.

Bunlar her türlü çok önemli konular ona göre hazırlık yapın bakın net söylüyorum dava edeceğim. Hiçbir hak sahibi olmayabilirim beni ilgilendirmiyor benim için bayraktan bir farkı yok. Standart beyaz yada kırmızı, kırmızı yada beyaz bantla ortasında da ay yıldız olan forma. O forma ilk formamız olacak ondan sonra ikinci formayı ne yaparsanız yapın ben karışmıyorum bir deplasman forması yapın. Olabilir pazarlama için ihtiyaç olabilir ama o forma geri dönecek başka yolu yok bu işin başka bir seçenek yok! Onun üzerinde Hırvatların yaptığı gibi değişik şeyler yapabilirsiniz değişiyor mu Hırvatların forması hiç damalı devam Hollanda’nın değişiyor mu, İtalya’nın değişiyor mu, Almanya’nın değişiyor mu, Fransa’nın değişiyor mu, Brezilya’nın değişiyor mu hiç kimsenin değişmiyor! Ufak tefek oynamalar olur ama birinci forma değişmez niye senin forman değişiyor. Dünyada kimsenin forması değişmiyor bir tek benim formam değişiyor, bunun mantıklı bir açıklamasını çıkın söyleyin bana, ne demek kırmızı-siyah Arnavutluk muyuz biz ikinci forma olabilir karışmıyorum ona ama Dünyada hiçbir yerde değişmiyor Rusya’nın değişmiyor, Çin’in değişmiyor, Amerika’nın değişmiyor, Japonya’nın değişmiyor hiç kimsenin değişmiyor Peru’nun değişmiyor Şili’nin değişmiyor bir tek bizimki değişiyor. Bulgaristan’ın değişmiyor, Romanya’nın değişmiyor, Sırbistan’ın değişmiyor kimseninki değişmiyor. Bir de senin özel bir forman var Dünyada, her yerde uzaktan baktığında tanınabilecek. Uyarıyorum bakın son kez! Değiştirin bunu değiştirmezseniz kötü olacak. Düşeceğim peşinize yani gazetecilik sınırlarının dışına çıkacağım mahkemeye gideceğim. Çünkü bağır bağır 10 senedir kimse ciddiye almıyor ve dalga geçer gibi. Herkes birlikte bağırıyor bu olmaz diyor, herkes yani ona rağmen hiç umurlarında değil. Yani insanın sinirleri bozuluyor hakikaten bozuluyor. Herkes diyor ki bu yanlış böyle yapmayın hiç umurlarında değil.

Üretici firma sana seçenekler sunar sende dersin ki benim ulusal sembolum olarak bunu koymak zorundasın onlarda koyar. Onları hiç suçlamıyorum. Üretici firma tabi ki değişiklik ister sürekli sende belirli değişiklikler yaparsın. İkinci formayı değişik yaparsın onda sıkıntı yok. Ama zaten Milli forma çok az giyinen bir forma senede kaç kez giyiliyor zaten. O yüzden onun sembolik değeri çok yüksek. Bir büyük takım bir senelik değişik forma yapar yapmıyor ya kimse, bir tek bizimkiler yapıyor onu. Bir senelik yaparsın çünkü hemen değişecek ama Milli takım öyle değil Milli takım bir fotoğraf çekilecek o fotoğraf kalacak 50 yıl boyunca.’

Yorumlar
TREND HABERLER