SPOR MEDYASI

Mehmet Demirkol’dan Ertuğrul Özkök’ün yazısına tepki

Ertuğrul Özkök'ün 'ODTÜ'lüler Boğaziçililer spor sayfalarında olsun' yazısına Mehmet Demirkol tepki gösterdi.

Mehmet Demirkol’dan Ertuğrul Özkök’ün yazısına tepki

Katıldığı canlı yayın programında futbol gündemini konuşan Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün spor sayfalarında çalışan personelle ilgili eleştirilerini de masaya yatırdı.

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması ile ilgili Fuat Akdağ’ın, ‘Kameraman X takımı tutuyor, o yüzden onu gösteriyorlar başlayacak’ yorumuna Demirkol, “Bizim meslekte bunu yapabilecek kişiler var. Herkesi zan altında bırakmayayım ama her meslekte olduğu gibi var” diye yanıt verdi.

Demirkol sözlerine şöyle devam etti:

“Ertuğrul Özkök geçen hafta yazmış. ‘ODTÜ’lüler Boğaziçililer spor sayfalarında olsun çünkü Oxford’lular Cambridge’liler İngiltere’de spor sayfalarında oluyor’ demiş. Ya ODTÜ’lü, Cambridge’li, Boğaziçili Hürriyet yayın yönetmeni var mı bugüne kadar? Kaç tane var? Spor yazarı olacakmış, muhabir olacakmış. Bu paralarla. Ya zırva. Ve daha da ötesine gideyim. Ben çok Boğaziçili ODTÜ’lü ağır fanatik gördüm. Hiç okumamış adamdan daha beter. Fanatizmin okulu eğitimi yok ki. Hele kulüp fanatizminin. Hem 2000 lira maaş vereceksin Boğaziçili’ye, başka sektörde en az 2000 dolar alacakken gelecek sana üç kuruş beş paraya çalışacak. Bir de diyorsun ki hem gelsinler hem de fanatik olmasınlar. Böyle bir şey mümkün mü bugünkü gazete yönetimleriyle? Ben burada çok sık muhabir arkadaşların bu fanatizme saplanmasının çok zararlı olduğunu söylüyorum ama sorumlusu onlar değil ki. Patronları. Onlar itiyorlar bu yola. Başka bir yol bırakmıyorlar onlara.

Dolayısıyla konumuza dönelim. Futbolu bırakıp teknoloji eleştirilerine gireceğiz. Bundan sonra en önemli aktör yönetmen olacak. Bugüne kadar futboldaki en önemli aktör hakemdi. Artık yönetmen olacak.”

ÖZKÖK NE DEMİŞTİ?

Ertuğrul Özkök eleştirilere neden olan yazısında Jonathan Wilson’ın “İngiltere'de futbol yazarları artık Oxford ve Cambridge'den mezun olmaktadır.” sözüne gönderme yaparak şu ifadelere yer vermişti:

“Geçen derbi, tribünde holiganizmin izlerinin hala tam olarak silinmediğini gösterdi.Spor yorumculuğunda da holiganizm hala prim yapıyor ve müşterisi var. Benim tahminim, iki taraf ta karşılıklı olarak sporun yeni sosyolojisini yaratmaya başlamalı. Ama şimdilik daha ileri gibi görünen ihtimal, en azından kombine seyircisinin Levent 51'i değişime zorlamasıdır. Bence Levent 51'in, Jonathan Wilson'un üç kitabını, kendi kütüphanesine bir an önce dahil etmesinde yarar var. Çünkü er veya geç şu soru sorulacak:Şu an basın tribününde kaç Boğaziçili, kaç ODTÜ, Koç, Bilkent, Sabancı mezunu var?”

Yorumlar
TREND HABERLER