SPOR MEDYASI

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe için bomba sözler

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fanatik gazetesindeki yazısında Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe için bomba sözler - Sayfa 1

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un F.Bahçe sözleri:

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe için bomba sözler - Sayfa 2

EN FAZLA PAS YAPTIKLARI.. Fenerbahçe'nin ligde topa yüzde 55’ten fazla oranda sahip oldukları 7 maçta sadece 1 galibiyet alabilmelerinin bir sebebi var. Hücum bölgesinde en fazla pas yaptıkları 9 maçın 2’sini kazanabilmelerinin de... Advocaat’ın Kayseri gibi rakiplere karşı oyun vaadi yok. Ancak rakip oyunu kontrol etmek istiyorsa iş değişiyor. Bu açıdan bakıldığında oyun tarzı açısından Bursa, Fener’in gitmek isteyeceği bir deplasman. Hücum bölgesinde 70’ten az pas yaptıkları 10 maçın hiç birini kaybetmediler. Bunun basit açıklamaları var.

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe için bomba sözler - Sayfa 3

SÜRATLERİ YETERSİZ Önde kalıp rakibi kapattıkları oyunda ya da buna mecbur kaldıklarında, pas süratleri yetersiz, oyunu çizgiden çizgiye açacak uzun paslar atamıyorlar ve orta sahadan araya adam kaçırmıyorlar. Skertel ve Kjaer’in orta sahayla mesafeleri açıldığında geride oynadıklarından çok daha geçirgen oluyorlar.

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe için bomba sözler - Sayfa 4

VAN PERSIE İLE DAHA ETKİLİ Aksi oyunlarda, yani savunmada kalıp orta saha merkezini savunma tandemiyle yakın tuttuklarında ise geniş alanı özellikle Sow-Lens ortaklığıyla çok net bir şekilde açıyorlar. Böyle olduğunda Fenerbahçe yüksek bir şutları gole çevirme yüzdesine ulaşıyor. Çünkü bu etkin ortaklık hızlı akında öldürücü paslarla oynuyor. Bu ikilinin Van Persie aklı sahada olduğunda daha etkili olduğunu da söylemek mümkün.