YAZARLAR

Meireles ve Melo’nun suçu ne?

Meireles ve Melo’nun suçu ne?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Futbolda kurallar bellidir. Hakemlerin bakış açıları, takdir hakları elbette vardır. Meireles ve Melo’nun tükürük olayları günlerce konuşuldu. Her ikisi de cezalar aldılar. Meireles yaptığı hareketten, Melo’da tükürükten ceza aldı. Şimdi bu iki oyuncu ne yapsa yaranamaz. İyi de oynasalar da kötü oynasalar da akıllarda hep çirkef oyuncu olarak kalacaklar. İkisi de yaptıkları hareketlerden dolayı eleştirilebilir. Agrasif oyuncu olduklarına katılıyorum.

Katılmadığım konu ise Melo ile Meireles’den daha ağır hareket yapanlar oyundan atılmadıkları gibi sarı kart bile görmezlerken bu iki oyuncu ne yapsa kızarıyor. Meireles hayatındaki ilk kırmızı kartı Türkiye’de gördü. İkinci kartını da Uefa liginde gördü. Attığı tekme kırmızı karttan başka bir şey olamaz. Her iki oyuncuyu da savunmak derdinde de değilim. Bu iki oyuncu için program yapanlara, haber yapanlara, köşesinde yazanlara sesleniyorum.

Albert Riera her maç kırmızı kartlık pozisyonların içinde yer alıyor. Kimse konuşmuyor, yazmıyor ve haber yapmıyor. Akhisar Belediye maçındaki hareketini de konuşmak niyetinde olmayanlar var. Kırmızı kartlık bir pozisyonu sözde sahada olup göremeyenler de oldu. Kırmızı kartını evde unutmuş anlaşılan ki gösteremedi. Buna benzer hareketleri sürekli yapan Rirea’nın hiç kırmızı görmemesi hatta sarı bile almaması çok ama çok enteresan gelmiyor mu? 4 haftadır kırmızı kartlık faul yapıp hiç kırmızı kart almamasını izah edecek kelime bulamıyorum. Buda Riera’nın başarısı olsa gerek. Diğer pozisyonların görüntülerini araştırdım ama bulamadım. Bu görüntü her şeyi anlatmaya yetiyor.

 

Görmeyenler utansın.

Görüp dile getirmeyenler utansın.

Görüp Galatasaray’ın leyhine hiç hakem hatası olmuyor diyenler utansın.

Kırmızı kartını evde unutanlar utansın.

Kimse Melo ve Meireles’e kızmasın. Onlar hata yaptılar ve ceza aldılar. Onlardan çok hata yapıp hiç ceza almayanlar varsa Meireles’i de Melo’yu da savunurum. Trabzonspor başkanı değil miydi Meireles’in tipi suç işlemeye müsait diyen, Sadri Şener değil miydi Melo’da suç işleyecek tip var diyen. Bunlar suç olmuyor değil mi? Suçlu olan sadece yaptığının cezasını çeken oluyor herhalde. Suç işleyip ceza almayanlar hiç suçlu olur mu? Cinayeti işleyip yakalanan ile faili meçhul cinayet zanlıları neticede aynı işi yapmış olmuyorlar mı?

Bence bir hatayı oturup saatlerce tartışmak yerine yapılan hatalara verilecek cezalarda eşit davranılması için neler yapılabileceğini tartışalım. Gerekirse görüntüler üzerinden ceza verilsin. Lua Lua maçtan sonraki hareketi yüzünden ceza aldı. Ceza aldı mı almadı mı orası tartışılır ama ceza aldı. O cezanın da hemen uygulanması gerekirdi. Şimdi Riera görüntülerden ceza alacak mı merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar
TREND HABERLER