YAZARLAR

Mekanik takım

Mekanik takım

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
''80'li yıllarda koşu mesafeleri 5-6 km seviyesindeyken, futbol içinde daha çok teknik daha az matematik varmış. O dönemler daha coşkuyla, sevgiyle oynanırken futbol, artık daha acımasız, daha materyal bir dünya var.

Takvimler 2000'li yıllara geçtğinde futbol daha mekanik bir oyun oldu. Tıp,fizik ve matematik bilimleri daha fazla yer almaya başladı futbolun içinde. Günümüzde özellikle koşu mesafeler 11-12 km'lere kadar çıktı. İki takım karşılaştırıldığında,teknik kapasite kadar, takımların atletik özellikleride önem kazandı. Tıpkı Fenerbahçe-Molde maçında olduğu gibi..''

Perreira enteresan bir adam, bukadar zaman geçti hala herhangi bir maç öncesi, kendisinin nasıl bir kadro ve sistemle maça çıkacağına dair bir tahmin yürütemiyoruz. Shakhtar deplasmanına çift santrofor ile çıkıyor, kendi evinde Molde maçına tek. Bir maçta 4-4-2 ile oynuyor,başka maçta 4-3-3. Bazen maç içinde yapıyor bu değişiklikleri. Aslında her sistemi oynayabilecek bir oyuncu grubu var elinde, ama sıkıntı şurda. Bu takımın bir 11'i ve oynadığı iyi bir sistemi olmalı. Futbolcular birbirine alışmalı ve maç içinde değişik aksiyonlarda nasıl hareket edebileceklerini bilmeli. Daha sezonun hala başında sayılırız ama Fenerbahçe'nin hala bariz bir şekilde sistem sorunu var.

Molde Norveç'in 1.sınıf bir takımı değil, lakin İskandinavlar her dönemde fiziksel açıdan bizden üstün olmuşlardır. Yoksa Beşiktaş'ın Valerenga, Galatasaray'ın Tromso'ya elenmesi tesadüf değil. Dünde gördük ki karşımızda atletik,hızlı ve sistem disiplinine sahip bir takım var. Fenerbahçe teknik açıdan daha üstün olabilir ama bu üstünlüğü ortaya koyacak organizasyona sahip değil. Ozan,Meireles,M.Topal toplu ve topsuz oyunda görev paylaşımında başarısızlar(Souza'nın eksikliği hissedildi).Volkan,Nani ve V.Persie hücum aksiyonlarında organize olamadılar.Birbirlerinin alanını tıkadılar. Caner ve Şener hücuma çıktıklarında hem yeteri kadar etkili olamadılar hemde kaptırılan toplar rakibe hızlı hücum şansı vardı fazlasıyla. (gollerde olduğu gibi) Üstelik bukadar git gel de yordu takımı. Fabiano kaleci performansı açısından başarılı sayılmazdı,yedek olarak transfer oldu öyle de kalacak belliki.

Ülke olarak Avrupa kupalarında kötü bir hafta geçirdik. Standartlarımız için bence 3 maçta 7 puan lüx olmazdı,ama maalesef sadece Beşiktaş rakibini yendi ve totalde 3 puan alabildik.

Şüphesizki Fenerbahçe ve Galatasaray adına herşey bitmiş değil ama 2. maçlarda buhaftayı telafi etmeleri şart, yoksa bukadar yatırım boşa gider..

Yorumlar
TREND HABERLER