YAZARLAR

Melo tükürdü mü?

Melo tükürdü mü?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Galatasaraylılar; kesinlikle tükürmedi. Tükürüğü gören var mı? Kar yağıyordu, kar tanesini tükürük sanmıştır. Ağzından tükürük çıkıyor mu? Kesinlikle çıkmıyor.

Beşiktaşlılar; Melo tükürmese Oğuzhan öyle bir tepki verir miydi? Kesinlikle tükürdü. Fernandes şahit tükürdüğüne.

Fenerbahçeliler; Meireles tükürdü, tükürmedi diye az konuşmadınız. Şimdi ayıklayın pirincin taşını.

İşin aslı ben bir tükürük göremedim. Görüntüler detaylıca incelendiğinde elbette ortaya çıkacaktır.  Benim kanaatim tükürmediği yönünde. Teşebbüs ettiği için kırmızı kart doğru. Fakat kırmızı kart haricinde ilave bir ceza almaması gerekir. Yani kimse fazladan bir ceza beklemesin. Melo gördüğü kartın cezasını çekecek ama ondan önemli olan Galatasaray’daki kariyeri bana göre bitti. Sneijder gelirse Melo ya da Selçuk ikilisinden hangisi kesilecek diye yapılan tartışmalara Melo noktayı koydu. Oyundan çıkarken Fatih Terim’i de ittirdi. Fatih Terim bu görüntüleri de görmezden gelmez. İşin özü bana göre Melo önümüzdeki yıl Galatasaray’ın gündeminde olmayacağı gibi bu yıl içinde forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum.

Oğuzhan’ın da bu genç yaşında rakibinin kendisine tükürdüğünü belirtmesi ve yüzünü tutması hoş olmadı. Ben bu yorumu yaparken tükürük olmadığı kanaatinde olduğum için bu şekilde yorumluyorum. Bana göre Melo kırmızı karttan dolayı normal cezasını çekerken, Oğuzhan içinde bir ceza çıkmalı. Hakemi aldatmaya ve yanlış karar vermeye sevk etmekten dolayı ceza almalı.

1,5 aydır Belhanda transferini bitiremeyen bir Fenerbahçe yönetiminin üstüne Galatasaray yönetimi Sneijder ve Drogba’yı bitirdi. Türk futbol adına çok iyi transferler oldu. İki futbolcunun da kariyerini kimse tartışamaz. Her iki oyuncu da Galatasaray’a katkı sağlayacaktır. Onlarında yöneticileri mali kriterler olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bunun çok sıkıntılara yol açabileceğini biliyordur. Yapmış oldukları sermaye artışı ile ilgili bir usulsüzlük varsa o ilgililerini ilgilendirir. Galatasaray kulübünün parası var ki oyuncu transfer edebiliyor. Paraları var ki oyuncuların yıllık ücretlerini belirleyebiliyor.

3 bomba transfer sözü verip sonrasında sessiz kalan bir Başkan taraftarı beklenti içine sokmuş olmanın nasıl bir duygu olduğunu iyi biliyordur. Transferlerin 2 Ocak Antalya kampına yetişeceğini söyleyen ve Aykut Kocaman’a transfer sözü veren yöneticilerin “Belhanda transferi olursa ondan başka bir transfer yapmayı düşünmüyoruz” demesi de taraftarı derinden yaralamıştır. Taraftar kandırılmaktan sıkılmıştır. Transferler hep kötü sonuçların ardından yapılmıştır. Takımın eksik yerlerine takviye yapmak yerine sürekli taraftarı kandıracak transferler yapılmıştır. Aykut Kocaman Krasiç transferini ilk geldiğinde istemişti. Kuyt, Mehmet Topuz varken hatta o mevkide Sezer bile oynayabilecekken Krasiç alındı. Ne zaman? Takım Şampiyonlar liginden elendikten sonra transfer gerçekleşti. Taraftar kandırıldı. Bu yıl ise Fenerbahçe taraftarı bu oyuna gelmedi. Takım galip gelince transferi unutan ama yenildiğinde transfer diye çıkış yapan yöneticilere prim vermedi. Belhanda öyle Sneijder gibi kariyerli bir oyuncu değil. İyi ve yıldız adayı bir oyuncu ama Fenerbahçe stoper, forvet ve hatta alternatifsiz bir sol bekin eksikliğini hisseder. Takımın kötü futbolla aldığı iki galibiyet beni kandırmaya yetmez. Bunun Fenerbahçe taraftarını da kandırabildiğini düşünmüyorum. Söz verip tutmayan yöneticilerin açıklamalarını ve bahanelerini merak ediyorum. Transfer sezonunun kapanmasına sayılı günler kala son dakika sürpriz transfer yapılmasının takıma ne kadar zarar verdiğini gördük. Maldonado, Josico ve Bienvenü son dakika transferleri oldular ve zerre kadar fayda sağlamadıkları gibi takıma çok zarar verdiler. Hem maddi olarak hem de manevi olarak zararları oldu. Bu yönetimden de bir beklentim yok. Transfer sürecini hiç iyi yönetemediler. Taraftar zaten maç izlerken kahroluyor. Umarım en kısa sürede hak eden kişiler takımın başında olur.

Yorumlar
TREND HABERLER