YAZARLAR

Memnuniyetle yazarız Arda…

Memnuniyetle yazarız Arda…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Büyük önem arz eden Avusturya karşılaşmasında beklediğimiz futbol olmasa da istediğimiz sonucu elde ettik. Arda ve Gökhan çok klas iki gole imza attılar. Genç kuşak millerde ısrar edilmesi sonuca göre değişiklikler yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. İlk puan kaybında olmadı bir daha değiştirelim demek yerine bu kadroda ısrar etmeliyiz. Mehmet Topal’da saha içinde yani ilk onbirde olmalıydı diye düşünüyorum. Zamanla kadro daha da oturacaktır. Yıllardır milli takım onbiri çıkaramamanın şikâyeti içinde olduk. Çünkü her maç için farklı bir kadro çağırılıyordu. Sokakta 10 kişiye milli takım onbiri yaptırın hepsi farklı yapar. Çünkü oturmuş bir kadro kuramadık. Hep skora endeksli kararlar alındı. Dolayısı ile takım ve sistem olmadı. İnşallah ilk adım atıldı.

Maç içinde çok beklediğimiz baskılı futbolu sahaya yansıtamadık. Gençlerin enerjisini göremedik. Nuri ve Mehmet çok geride kaldılar. Burak bu tarzda kapanan takımlara karşı zor iş yapar. Bu tip maçlar genelde Semih tarzı oyuncularla sonuca gidilir. Burak topu ileride tutma özelliği zayıf bir oyuncudur. Semih ise topu saklayabilen, sağa sola dağıtabilen bir yapıya sahiptir. Bu özelliği sayesinde ikinci golü bulduk ve bu rahatlıkla maçı kazandık. Bunu sadece futbolculara değil penaltı kurtaran Volkan’a da borçluyuz. Bu sene Volkan’ın senesidir desek çok doğru söylemiş oluruz. Fenerbahçe’de ve milli takımda takım arkadaşlarına güven veriyor. Onun sayesinde defans hattı daha rahat oynuyor. Milli futbolcularımızın hepsini kutluyorum.

Golden sonra basın mensuplarına “bunu da yazın” diyen Arda kardeşimizin yanında olduğumu belirtmek isterim. Maalesef Türkiye’de futbolcuların işlerinden çok özelleri ile ilgileniliyor. Sevgilisi kim, nerede yemek yiyorlar, hangi mekânda takılıyorlar, kime ne dedi gibi dedikodularla ya da baskılarla onların psikolojisini bozuyorlar. Saha içerisindeki hünerleri bir gün yazılıp çizilmesine rağmen özel hayatları her gün yazılıp çiziliyor. Arda sakatlığından dolayı futboldan uzak kaldı. Yavaş yavaş düzeliyor ve kendisi de futbolu çok sevdiğini her defasında dile getiriyor. Basın Galatasaray’ın kötü sezonunun faturasını Arda’ya kesmeye kalktı. Sakat olan bir futbolcunun saha içerisinde ne yapabileceğini düşünmeden yazıldı çizildi. Arda kardeşimizde bu durumdan rahatsız oldu. Milli maçta attığı bu golden sonra da haklı olarak sitemde bulundu. Bunu düşünmek ve kimin üzerine alınıp alınmayacağını yorumlamakta basına düşer. Aslında mesaj gayet açık ve net ama anlayana…

Yorumlar
TREND HABERLER