SPOR GÜNDEMİ

Mersin Stadı ne zaman bitiyor?

Yapımı süren 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nun 17'inci Akdeniz Oyunları'na yetiştirileceği söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, net tarihi verdi.

Mersin Stadı ne zaman bitiyor?
Vali Güzeloğlu, yapımı süren 25 bin kişilik stadyum inşaatında incelemeler yaptı. İncelemede Karayolları 5'inci Bölge Müdürü Yakup Dost, 17'nci Akdeniz Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç'un yanı sıra, stadın yapımı üstlenen firma yetkilileri de bulundu.

Stat inşaatı hakkında bilgi alan Vali Güzeloğlu, tesislerde gecikmenin söz konusu olmayacağını, oyunların 24 Akdeniz ülkesi sporcularının katılımı ile büyük bir şölen şeklinde gerçekleşeceğini söyledi. Türkiye'nin uluslararası alanda birçok organizasyonu büyük bir başarı ile tamamladığını hatıratan Vali Güzeloğlu, şöyle dedi:

"Erzurum'daki kış oyunları, Trabzon'daki gençlik oyunları, İzmir'deki üniversite oyunları, Dünya Basketbol Şampiyonası ve bütün organizasyonlar ülkemizin her şeyin en iyisini yapacak bir ülke olduğunu ortaya koydu. Oyunlar bu bağlamda olimpiyatlardan sonra değerlendirilen Akdenizlilik kimliğinin öne çıktığı büyük bir organizasyon olacak. Mersin olarak büyük organizasyona ev sahipliği yapacak kent olmanın onurunu yaşıyoruz. Oyunların Mersin'de buluşmasında başbakanımıza, hükümetimize, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Spor Bakanımız Suat Kılıç'a içtenlikle teşekkür ediyorum. Mersin'de devam eden yatırımların tutarı yaklaşık 500 milyon TL'yi aşmış boyutta. Bu sadece tesisler için harcanan yatırımlarla ilgili.

Diğer giderlerle Mersin taşıdığı tüm dinamiklere ve zenginliklere dünya çapında bir spor kenti kimliğini de ekleyecektir. Spor turizmi artık dünya çapında öne çıkan ülkeleri buluşturan önemli zenginlik ve tanıtım imkanı sunan önemli bir alan. Oyunlar kapsamında var olan tüm tesislerin yenilenme işlemleri dışında büyük tesisler kazandırdık. Bunların en önemlisi Mersin Stadyumu. 25 bin kişilik çağdaş, Mersin'e ve Türk sporuna yakışır stadyum Türk futboluna, sporuna ve Mersin'e büyük katkılar sağlayacak."

Oyunlar kapsamında devam eden diğer tesisler hakkında da bilgi veren Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Tüm bunlarla birlikte Mersin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 il arasında Türkiye'de sadece 8 ile tahsis edilen olimpiyatlara hazırlık merkezi kenti olmuştur. Bugünden ileriye Mersin olimpiyatlara hazırlık anlamında sporcu yetiştirilen ve olimpiyat altyapısında bakanlığın eğitim ve antrenman hazırlık çalışmalarını gerçekleştireceği 8 kentten birisi olmuştur. Tesis çalışmaları son derece hızlı devam ediyor. Yatırımları an be an takip ediyoruz. Zaman zaman da yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Mersin'de önemli bir koordinasyon ve işbirliği var.

Hedefimiz Mersin'de sosyal alt ve üst yapılarla birlikte kendimizi oyunlara hazırlamaktır. İnşaatta yaşanan sıkıntılardan sonra 1 Ocak'tan itibaren yapımı üstlenen firma, uluslararası alanda başarılara imzan atan bir şirkettir. Hiçbir tesisimizde gecikme söz konusu değildir. Stadyum 1 Haziran 2013 tarihinde tamamlanmış, Türkiye'nin ve dünyanın özel ve güzel bir stadı olarak Mersin'e armağan edilmiş olarak tamamlanacaktır. Çabamız, Türkiye'nin bugüne kadar ki Akdeniz Oyunları'nda elde ettiği en büyük sportif başarıyı göstermesi olacak."

Stadın yapan Limak yetkilisi Bahattin Özdemir ise şu anda 600 kişinin çalıştığı inşaatı 31 Mayıs 2013 tarihine yetiştirmek üzere çalıştıklarını dile getirdi, "Mart ayı sonunda işçi sayımız 1000 kişiye ulaşacak" dedi. Karayolları 5'inci Bölge Müdürü Yakup Dost ise stat ve çevresinde gelen trafik için büyük bir çalışma başlattıklarını, inşaat bittiğinde de bölgede ulaşım sorununun olmayacağını, bağlantı yollarının mayıs ayından önce tamamlayacağını açıkladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER