FUTBOL

Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı

Almanya'da uğradığı ırkçı saldırılar sonrası Alman Milli Takımını bırakma kararı alan Mesut Özil'e sosyal medyadan destek yağdı.

 Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı - Sayfa 1

Uğradığı ırkçı saldırılar sonrası Alman Milli Takımını bırakma kararı alan Mesut Özil'e Türk vatandaşlarından büyük destek geldi.

 Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı - Sayfa 2

ERDOĞAN İLE ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAF BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ : İngiltere'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Almanların eleştiri odağı olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Alman Milli Takımını bırakma kararı aldı. Almanya Milli Takımı'nda 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan, 2010'da da dünya 3'üncülüğü yaşayan Mesut, kararını şu ifadelerle anlattı: "Almanya Futbol Federasyonu, Türk kökenime saygısızlık yaptı" "Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim. Fakat Almanya Futbol Federasyonunun üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim. Ayrımcılık asla kabul edilemez."

 Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı - Sayfa 3

TÜRKİYE'DEN MESUT'A DESTEK MESAJLARI YAĞDI : Mesut Özil'in bu kararı sonrası başta siyaset dünyası olmak üzere Türkiye'den pek çok isim yıldız futbolcuya destek mesajları yolladı.

 Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı - Sayfa 4

İşte sosyal medyadan Mesut Özil için paylaşılan destek mesajları: