SÜPER LİG

MHK hakemlere zam yaptı! İşte yeni maaşlar

Merkez Hakem Kurulu, 2016-17 sezonunda Süper Lig'de düdük çalacak hakemlere zam yaptı.

MHK hakemlere zam yaptı! İşte yeni maaşlar

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2016-17 sezonunda Süper Lig'de düdük çalacak hakemler ile profesyonel sözleşme yaptı. Kurul, 22 hakemi üç kategoriye ayırdı.

FIFA kokartlı olanlar ve daha önce kokart taşıyanlar, 8 yıldır bu klasmanda bulunanlar ve 5 sene ile daha az süre görev yapanlara farklı sözleşmeler imzalatıldı.

1'ER YILLIK KONTRAT YAPILDI

Halen TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Tesisleri'nde devam eden Süper Lig hakemleri Eylülayı eğitim seminerinde daha önce açıklandığı gibi bu klasmandaki tüm hakemler profesyonel kadroya geçirildi. Merkez Hakem Kurulu, ücret kriterlerini belirlerken, kokart ve kıdem kıstaslarını dikkate aldı. İddia edildiği gibi hakemlerle 4 değil, birer yıllık kontrat yapıldı. Edinilen bilgiye göre sezon boyu performansından memnun kalınmayan isimlerin sözleşmeleri, ligin bitiminde yenilenmeyecek talimat gereği ve bir alt klasmana indirilecek.

TAVAN 20 BİN LİRA

Cüneyt Çakır'ın saçları gerçek değilmiş!

İlk kategorideki hakemlerin tavan ücreti 20 bin lira olarak belirlendi. FIFA kokartlı Cüneyt Çakır, Hüseyin Göcek, Halis Özkahya, Ali Palabıyık, Mete Kalkavan, Alper Ulusoy ile geçmişte bu kokartı takan Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Tolga Özkalfa ve Barış Şimşek'in sözleşmeleri bu rakam üzerinden yapıldı.

8 yıldır Süper Lig'de görev yapan Özgür Yankaya, Suat Aslanboğa, Serkan Çınar, Kutluhan Bilgiç ve Volkan Bayarslan ise 2. kategoride yer aldı. Ücretleri de 17 bin lira olarak belirlendi. Yaşar Kemal Uğurlu, SerkanTokat, Bülent Birincioğlu, Halil Umut Meler, Ümit Öztürk, Arda Kardeşler ve Abdülkadir Bitigen'in ücretleri 13 bin lira oldu.

Bu kadrodaki hakemler sözleşme ücretlerinin yanı sıra, yönettikleri maç başına 5 bin 700 lira ve artı antrenman parası alacaklar.

mhk
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER