SPOR GÜNDEMİ

Michael Phelps'e özel davet!

Yüzme Federasyonu, olimpiyat tarihinde en çok madalya kazanan sporcu ABD'li eski yüzücü Phelps'i, İstanbul'da yapılacak Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na davet etti.

Michael Phelps'e özel davet!

Federasyon Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, 12-16 Aralık tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak şampiyona için ABD'li eski yüzücüye resmi davet gönderdiklerini, Phelps'in birkaç gün içinde yanıt vereceğini bildirdi.

Ahmet Mazhar Bozdoğan, İstanbul'da yapılacak Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na rekor bir katılımın olduğunu, 162 ülkeden bin 100 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Bozdoğan, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'ndan itibaren Türk yüzmesinin hedefledikleri noktalara yavaş yavaş çıkmaya başlayacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyada yüzmeye egemen olan Avustralya ve ABD'nin dışında bir baktığınızda Fransa, İtalya, İspanya geliyor. Zor bir şampiyona ama Türk yüzme tarihinde Akdeniz oyunlarında şimdiye kadar alınan madalya sayısı 9. Bunun 4-5 tanesi Derya Büyükuncu'ya ait. Öyle tahmin ediyorum ki, bu Akdeniz Oyunları'nda merdiven basamağının ilkini çıkacağız, en az 5-6 madalya alacağız. Daha sonra da gözümüz Avrupa ve dünya şampiyonalarında. Zaten bu şampiyonada göreceksiniz.''

Ahmet Mazhar Bozdoğan, şampiyona için belirlenen milli takım kadrosunda yer alan Derya Büyükuncu'yu aramalarına rağmen kendilerine dönüş yapmadığını bildirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER