SÜPER LİG

Milanlı oyuncudan Fatih Terim itirafı

Fransa Milli Takımı, Chelsea ve Milan'ın eski yıldızı Marcel Desailly, Fatih Terim'in Milan dönemi ilgili çok konuşulacak bir itirafta bulundu.

Milanlı oyuncudan Fatih Terim itirafı

Marcel Desailly, Fatih Terim'in Milan'dan ayrılmasına o dönem takımın dinazorları diye gösterdiği Albertini, Costacurta ve Maldini'nin yol açmış olabileceğini ima etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Fransa Milli Takımı'nın ve Chelsea'nin eski yıldızlarından Marcel Desailly, Marsilya ile 1993'te, Milan ile 1994'te Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı ve iki yıl üst üste farklı kulüplerde bu başarıya ulaşan ilk futbolcu unvanını elde etti.

Desailly söze "Kaptan" adındaki kitabı ile başlıyor. Bu kitapta "Milan'ın ağır topları hep aynı masada, 'Beyefendiler Masası'nda birlikte yemek yerdi" diye yazan Desailly," Bu, önemli kararların alındığı bir patron masası mıydı? Bu masa Fatih Terim'i Milan'dan göndermiş olabilir mi?" şeklindeki soruya, "Benim dönemimde de onlar çok güçlülerdi. Onlar dinazordu. Bu kulüpte yetişen İtalyan yıldızlardı. Benim dönemimde Maldini, Baresi, Costacurta, Tasotti gibi bütün bu oyuncular, kulübün sisteminde, işleyişinde çok önemlilerdi. Milan, kendi oyuncularının görüşlerine, fikirlerine çok önem veren, muhafazakar bir kulüptür. Dışarıdan gelenin o ortama uyum sağlaması gerekir. Dışarıdan gelen biri, içeridekileri karşısına alırsa sorunlarla karşılaşması kaçınılmazdır. Terim, Milan'a gittiğinde, kendi tarzını empoze etmeye çalışmışsa sorunlarla karşılaşmış olması normaldir" cevabını verdi.

HAKAN ŞÜKÜR TEKNİK DİREKTÖR OLMALIYDI[page_end]

Türk futbolunun ülkedeki futbola tutku nedeniyle çok şanslı olduğunun altını çizen Desailly, "Liginizde çok yetenekli futbolcular var, çok da büyük paralar dönüyor. Hakan Şükür teknik direktör olma yolundan şaşmamalı. Terim, adını duyurmuş nadir Türk hocalardan biri. Hagi, olağanüstü bir futbolcuydu. Ama o da teknik direktörlüğe geçişi pek sağlayamadı" dedi.

KATAR ÇOK SICAK OLACAK
Sabah muhabiri Duygu Leloğlu'na konuşan Desailly, iki sezon futbol oynadığı Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nı almasını şöyle yorumladı: "Katar çok sıcak olacak. Ama şartları bu. Statları serinletmek için yeni teknolojileri kullanacaklar. Buna yapacak ekonomik güçleri de var.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER