DİĞER HABERLER

Milli boksör hayatını kaybetti

Eski milli boksör ve milli takım antrenörü Bülent Kiter vefat etti.

Milli boksör hayatını kaybetti

Türkiye Boks Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, birçok uluslararası başarıya imza atan, yıllarca Boks Milli Takımı'nda antrenörlük yapan ve Milli Takımın başında 3 kez olimpiyat oyunlarına katılan Bülent Kiter hayata veda etti.

Bülent Kiter kimdir ?

İzmir'de, 1933 yılında dünyaya gelen Bülent Kiter, 1949'da boksa başladı. 1949 ile 1959 yılları arasında 130 maça çıkan Kiter, sadece 13 kez rakiplerine boyun eğdi. 1955-1958 yılları arasında 4 defa Türkiye şampiyonluğu kazanan Kiter, aynı yıllarda giydiği milli formayla yurt dışında birçok kez Türkiye'yi temsil etti.

1959'da faal sporculuk hayatına son vererek, Bursa'da antrenörlük kariyerine başlayan Kiter, 1978 yılında Kara Harp Okulu ile olmak üzere, çeşitli kulüplerde Türkiye şampiyonlukları yaşadı.

1964 yılında milli takım antrenörlüğüne getirilen Kiter, 16 yıllık kariyerinde 3'er kez olimpiyat ve Akdeniz oyunları, 4'er kez Avrupa ve Balkan şampiyonası, 2 defa Altın Kemer turnuvası olmak üzere pek çok önemli organizasyonda milli takım antrenörü olarak görev aldı. Kiter'in yönetimindeki Boks Milli Takımı sporcuları bu süreçte 15 altın, 20 gümüş ve 30 bronz madalya kazandı.

Kiter, boks hayatı boyunca Seyfi Tatar, Celal Sandal, Kemal Sonunur, Eraslan Doruk, Yeter Sevimli, Gülali Özbay, Nazif Kuran ve Habib Yalçın gibi birçok ünlü sporcuyu yetiştirdi. 1981 yılında ise boksa veda etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER