MİLLİ TAKIM

Milli haltercimiz dünya şampiyonu

Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden Dünya Halter Şampiyonası'nın 3. gününde 69 kiloda mücadele eden Daniyar İsmayilov koparmada altın toplamda bronz madalya aldı.

Milli haltercimiz dünya şampiyonu

Dünya Halter Şampiyonası, Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston kentinde devam ediyor. Şampiyona'nın üçüncü gününde Erkekler 69 kiloda podyuma çıkan Daniyar İsmayilov, koparmada altın, toplamda da bronz madalya kazandı.

Şampiyona'nın üçüncü gününde erkekler 69 kilo mücadelesi yaşandı. Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayılov, koparmada rakipleriyle müthiş bir mücadeleye girdi. Son kaldırışa kadar süren çekişmede 160 kiloda başarılı olan genç sporcu, böylece Dünya Şampiyonu oldu.

Daniyar İsmayilov

Daha zayıf olduğu silkmede iyi bir performans gösteren Daniyar İsmayilov, toplamda dereceye girmek için 183 kiyoyu kaldırması gerekiyordu. Bu ağırlıkta da başarılı olan Daniyar, böylece 343 kiloya ulaşarak, toplamda da kürsüde yer aldı ve bronz madalyayı boynuna taktı.

Bugünü kendisine gösterdiği için Allah'a şükrettiğini belirten şampiyon sporcu, "Koparmada iyi bir yarışma çıkarttım. Taktik açıdan da hocalarımla isabetli kararlar verdik. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Hedefim, Rio Olimpiyatları'nda da kürsüde yer alabilmek" dedi.

Aynı sıklette C grubunda podyuma çıkan genç sporcumuz Ahmet Turan Okyay ise koparmada 140, silkmede 161 kaldırıp, toplamda 301 kiloya ulaştı ancak dereceye giremedi."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER