DİĞER HABERLER

Milli judocular 2 madalyayla dönüyor

Türkiye, Çin’deki Judo Grand-Prix Qingdao 2015 Şampiyonası'ndan 2 madalya ile dönüyor.

Milli judocular 2 madalyayla dönüyor

Çin’in doğusundaki liman şehri Qingdao’da düzenlen Judo Grand-Prix Qingdao 2015 Şampiyonası’nda Türk sporcular, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak Türkiye’ye dönüyor.

Qingdao Spor Merkezi’nde 20-22 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonada milli judocu 63 kiloda Büşra Katipoğlu, müsabakaların ikinci gününde finalde Çin’den Yang Junxia’ya yenilerek, gümüş madalya kazanmıştı. Türkiye Milli Takımı’nın 4’ü bayan 6 sporcuyla mücadele ettiği organizasyonun ilk gününde 48 kiloda Ebru Şahin ise repesaj mücadelesinde Rusya’dan Nataliya Kondratyeva’yı yenerek, bronz madalya kazanmıştı.

judo

59 ülkeden 373 sporcunun katıldığı şampiyona bugün sona erdi. Yarı finalde Çin’den Sisi Ma’ya kaybeden 78 kilodaki sporcumuz Belkıs Kaya ise üçüncülük için çıktığı tatamide Ukraynalı Svitlana Iaromka ile yaptığı mücadeleyi kaybederek, beşinci oldu. Türkiye bu sonuçlarla müsabakaların sonunda 1 gümüş, 1 bronz madalyayla 11. sırada yer aldı.

Şampiyonanın Çin ayağında altın madalya kazanan sporcular 2016’da düzenlenecek Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na katılmak için 3 yüz puan almış oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER