FUTBOL

Milli Takım formalarının fahiş fiyatları olay oldu! Bu ne rezillik

Milli Takımın yeni formaları fiyatlarıyla büyük tepki çekti. Milli Takım maç forması 299 liradan dış saha forması 199 liradan satılıyor. Milli Takımın formalarının tasarıma da tepkiler var. İşte Milli Takımın yeni formaları ve fiyatları;

Milli Takım formalarının fahiş fiyatları olay oldu! Bu ne rezillik - Sayfa 1

A Milli Futbol Takımı'nın 2018-2020 arası giyeceği formalar TFF resmi sitesinden açıklandı. Yapılan açıklamada formaların internet üzerinden satın alınabileceği belirtildi. Yeni formaların tasarımı kadar fiyatları da olay oldu. Taraftarlar 'Milli' formaların gelir düzeyi hesaba katıldığında bu kadar fahiş olmasına anlam veremediler. Milli Takım formasını orta gelirli biri için bile pahalı olurken 5 tanesi bir asgari ücret ediyor. İşte Milli Takım formalarının tepki alan fiyatları:

Milli Takım formalarının fahiş fiyatları olay oldu! Bu ne rezillik - Sayfa 2

TFF’nin yeni formaları resmi olarak görücüye çıkarmasının hemen ardından sosyal medyada bir çok tartışmayı beraberinde getirdi. Kimileri her geçen yıl Milli Takım formalarının biraz daha özünden uzaklaştırıldığını düşünürken, belli bir kesim ise yeni formaların eskiye nazaran daha iyi tasarlandığı görüşünce birleşti.

Milli Takım formalarının fahiş fiyatları olay oldu! Bu ne rezillik - Sayfa 3

MİLLİ TAKIM FORMALARI KAÇ LİRA : Taraftarların yeni formalar üzerinde fikir birliğine vardığı tek bir detay var o da satış fiyatının fahiş oluşu. Taraftar forması, stadyum forması ve maç forması olarak 3 ayrı kategoriden satışa çıkarılan ürünlerden en ucuzu 129.90 TL’lik fiyatıyla taraftar forması. Aynı renk ve tasarımla göze çarpan stadyum formasının fiyatı 189.90 TL olarak belirlenirken, maç formaları ise 299.90 TL’ye satışa sunuldu. 3-8 yaş çocuk forma setinin fiyatı ise 169.90 TL.

Milli Takım formalarının fahiş fiyatları olay oldu! Bu ne rezillik - Sayfa 4

5 tanesi 1 asgari ücret ediyor : Tasarımı da beğenilmeyen milli takım formaları Türkiye gelir düzeyinin hayli üzerinde. Fiyatların neye göre belirlendiği açıklanmazken, net 1.603 lira olan asgari ücretle bu formalardan sadece 5 tane alınabiliyor. İnternet üzerinden eshop.tff.org üzerinden satışa çıkarılan formalar 29 Mart’tan itibaren magazalarda olacak. İşte forma fiyatlarına tepkiler;