OLİMPİYAT HABERLERİ

Milli tekvandocular kritik virajda

Milli tekvandocular, Nur Tatar ve Servet Tazegül 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılmak için Meksika'daki Grand Prix Final Müsabakası'nda mücadele edecek.

Milli tekvandocular kritik virajda

Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılabilmek için Meksika'da kritik maçlara çıkacak.

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılım için son organizasyon, 5-6 Aralık'ta Meksika'nın başkenti Mexico City'de yapılacak. Müsabakalara 8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcu katılacak. 28 ülkeden 64 sporcunun mücadele edeceği Grand Prix Final Müsabakası'nda, Türkiye’yi Servet Tazegül ile Nur Tatar temsil edecek.

Oscar Pistorius'a büyük şok

Müsabakaların ardından 2016 Rio'ya doğrudan gitmeye hak kazanan sporcular belli olacak. Olimpik sıralamada ilk 6 sıra içinde yer alan sporcular, doğrudan Rio vizesi alacak.

SERVET TAZEGÜL AVANTAJLI

Olimpik sıralamada 4. sırada bulunan milli sporcu Servet Tazegül, Rio yolunda büyük bir avantaja sahip.

Yedinci sırada yer alan Nur Tatar ise Meksika'da 6. sıradaki Çinli Hua Zhang'i geçerek 2016'ya doğrudan gitmeye çalışacak.

Olimpiyat öncesi İtalyan sporunda deprem

RIO YOLU İSTANBUL'DAN GEÇECEK

2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan gidemeyen sporcular ise İstanbul'da 16-17 Ocak'ta düzenlenecek Avrupa Kıtası Elemeleri'nde mücadele ederek, kota şansını devam ettirecek.

Grand Prix Final Müsabakası'nda bayanlar 67 kiloda mücadele edecek Nur Tatar cumartesi, erkekler 68 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Servet Tazegül ise pazar günü tatamiye çıkacak. Milli sporcuların müsabakaları TSİ 21.00'de başlayacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER