ROPÖRTAJ

Mircea Lucescu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Mircea Lucescu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Deneyimli hocanın son zamanlarda sık sık İstanbul'a gelip gitmesi kafaları bir hayli karıştırmış durumda. Lucescu, bu iddiaların üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 

Ara transferde neredeyse takımın yarısını yenileyen ancak yine de şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin koltuğu sallantıda.  
 
İtalyan hoca, takımı sezon sonunda Devler Ligi'ne doğrudan götüremez, Türkiye Kupası'nı da Eskişehirspor'a kaptırırsa Sarı-Kırmızılıların başında kalması imkansız olacak.

Bugün si'nde yar alan habere göre; İşte Cimbom'da bu süreç yaşanırken, 2001-2002 sezonunda Galatasaray ile şampiyonluk tadan Rumen teknik direktör Lucescu'nun adı Sarı-Kırımızılı takımla anılmaya başladı. 2002-2003 sezonunda Beşiktaş'ı da kuruluşunun 100. yılında zafere taşıyan deneyimli hocanın son zamanlarda sık sık İstanbul'a gelip gitmesi kafaları bir hayli karıştırmış durumda.

Lucescu, bu iddiaların üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını 10 yıldır çalıştıran ve 7 lig şampiyonluğunun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi Kupası kazandıran 68 yaşındaki Mircea Lucescu, sarı-kırmızı takımla ile ilgili "Galatasaray ile ilgili şu anda bir şey söylemem. Tek söyleyeceğim şey, Türkiye çok sevdiğim bir ülke. Türk futbolunu da seviyorum" dedi.

İşte Rumen teknik adamın çarpıcı cevapları:

Ukrayna'da günleriniz nasıl geçiyor? Ülke büyük sorunlar yaşıyor. Rusya ile savaşma olasalıkları var...

* Güneşlİ güzel bir gün, antrenmandayız. Çalışıyoruz. Ben bir sorun göremiyorum. 2 Mayıs'ta Illichivets ile oynayacağız. Ligin lideriyiz. Ardından 2 karşılaşma daha oynayacağız. Hepsini kazanırsak ligde şampiyonuz. Bizim için her şey yolunda. (Not: Lucescu bu sezon da ligi birinci sırada bitirirse Ukrayna'daki 8. şampiyonluğunu yaşamış olacak. Lucescu, 10 yıldır başında olduğu Shakhtar Donetsk'e 17 kupa kazandırdı.)

Hafta sonu İstanbul'daydınız. Galatasaray yönetimiyle görüşmeniz oldu mu?

* Evet geldim. Gelmişken elbette sportif faaliyetleri (maçları) takip ettim. Karşılaşmaları izledim. Spordaki gelişmeleri takip ediyorum. Ancak Galatasaray'dan kimseyle görüşmedim. Shakhtar ile gelecek sezon sonuna kadar sözleşmem var. Şu anda gördüğünüz gibi antrenmandayım ve sadece Shakhtar'ı düşünüyorum. Fakat sezon sonunda ne olacağına bakacağım. Çıkan haberlerle ilgilenmiyorum. Galatasaray ile ilgili şu anda bir şey söylemem. Tek söyleyeceğim şey, Türkiye çok sevdiğim bir ülke. Türk futbolunu da seviyorum.

Mircea Sandu: Bu yaz Galatasaray'da

Rumen basınına konuşan Romanya Futbol Federasyonu eski Başkanı Mircea Sandu olay açıklamalarda bulundu. Sandu, Luce'nin 10 yıldır Shakhtar'ı çalıştırdığına dikkat çekerek "Artık değişim zamanı onun için geldi. 68 yaşında ama 4 yıl daha rahatlıkla çalışabilecek güçte. Her sene yeni oyuncu yetiştirmeyi başarıyor... Galatasaray'a faydalı olacaktır. Bu konuda yeterince kendini ispatladı" dedi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER