YAZARLAR

Monaco Zaferi

Beşiktaş 4.maçta kendi evinde Monaco’yu yenerde Porto-Lezipzig maçı berabere biterse Beşiktaş 4.maçlar sonunda grup liderliğini garantiliyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Monaco zaferi sonrası Pepe ; ‘’Sakin ve herşeyin farkındayız, kontrollü ve sakin gideceğiz.’’ dedi. Bu olgunluğu ve sakinliği maç sonrası gerek yöneticilerde gerekse diğer futbolcularda da gördüm. Belki biraz bu zaferin asıl mimarı olmasına rağmen gergin olan kişi Şenol hocaydı. Şenol hocanın domestik gerginliklerden  etkilendiğini ve bunun takıma olumsuz yansıdığını düşünüyorum.Şampiyonlar liginde 3’te 3 yapıp lider olmasına rağmen Süper Lig’de bu kadar geriye düşmüş olmasının tek sebebi de bence bu.

Geçtiğimiz yıl bir çok maçta, maç içinde devamlılık görsterememiş olmasına rağmen Oğuzhan’ı hep takımda tuttu Şenol hoca. Bunun mükafatınıda çoğu zaman aldı. Dün gece Oğuzhan’ın yedek kulübesinde başlaması bu açıdan belki sürpriz sayılabilirdi. Şenol hoca maç içinde devamlılık sorunu yaşayan iki ortasahanın aynı anda bir şampiyonlar ligi maçı için lüx olacağını düşündü ki sonuna kadar haklı, bu yüzden daha skorer olan Talisca’dan yana kullandı tercihini ama Talisca verimsizdi. Tolgay ise kendine verilen şansı harika kullandı. Tolgay Beşiktaş’ın atak başlangıçlarında biraz daha yetenekli ve becerili olsa kesinlikle Barcelona klasında bir oyuncu. Adriano,Pepe,Tosiç ve Atiba çok profesyoneller ve işlerini mükemmele yakın yapıyorlar.  Onlar maçı tuttu, Babel,Q7 ve Cenk maçı aldı. Kısacası herkes işini yaptı. Şenol hocanın hamleleride çok yerindeydi.Son çeyrekte  İki ortasahayı çıkarıp iki diri ortasaha alarak takıma dinamizm kattı ve Monaco’nun  heveslenmesine dahi izin vermedi.

Leipzig dün Porto’yu kendi evinde yenerek Beşiktaş’a grup liderliği adına büyük bir kıyak yaptı. Beşiktaş 4.maçta kendi evinde Monaco’yu yenerde Porto-Lezipzig maçı berabere biterse Beşiktaş 4.maçlar sonunda grup liderliğini garantiliyor. Bu ancak rüyalarımızda görebileceğimiz bir durumdu ama artık gerçek. Bu başarı; ancak vizyon sahibi bir yönetimin uzun süreli çalışması sonucu elde edilebilecek bir başarıdır. Bu galibiyet Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun sonraki yıllarına da ışık tutacaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER