MOTOR SPORLARI

Motosikletçi aile 'şampiyon' yetiştiriyor

Motosiklet merakı sayesinde tanışan Ramazan-Yağmur Bengiç çifti, evlendikten sonra da bu tutkularından vazgeçmedi.

Motosikletçi aile 'şampiyon' yetiştiriyor

Eski milli motosikletçi Ramazan Bengiç ve motosiklet tutkunu eşinin ilk çocukları Uzay'ın şampiyonluğunun ardından ikinci çocukları Ares Stefan da Avrupa'dan ikincilik derecesiyle döndü. 

Ulusal ve uluslararası yarışlara katılan çiftten Ramazan Bengiç, defalarca dereceler elde ettikten sonra ilk oğulları Uzay 1998 yılında dünyaya geldi. 

Küçük yaşlardan itibaren yarış parkurlarına alışan Uzay Bengiç, 5 yaşında ailesinin aldığı motosikleti kullanmaya başladı ve Türkiye'deki birinciliklerinin ardından Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nda ikincilik elde etti.

Çiftin 2005 yılında doğan ve Belçikalı motokrosçu Stefan Everts'ten esinlenerek Ares "Stefan" adını alan küçük oğlu da ailesinin izinden gitti.

Uzay Bengiç gibi 5 yaşında motosikletiyle parkurlarda yarışmaya başlayan Ares Stefan, son olarak Eylül ayının son haftasında Bulgaristan'ın Plevne kentinde düzenlenen FIM Avrupa ve Balkan Süpermoto Şampiyonası'nda SM65 sınıfında ikinci olarak madalya kazandı. 

- Hedefleri dünya şampiyonluğu 
Baba Ramazan Bengiç, yaptığı açıklamada, uzun yıllar motor sporlarıyla uğraştığını, bir süre sonra çocuklarının daha iyi yarışçı olduğunu fark ettiğini belirtti.

Önce Uzay'ı parkurlarda yarışlara hazırladığını ifade eden Ramazan Bengiç, Bornova Çiçekliköy'de oluşturduğu özel parkura karavanlarıyla ailece gittiklerini ve motosiklete bindiklerini söyledi. 

Türkiye şampiyonu Uzay'ın Avrupa'da da çok iyi dereceler aldığını kaydeden Bengiç, küçük oğlunu da günde ortalama 2 saat çalıştırarak yarışlara hazırladığını ifade etti. 

Çocukları için özel beslenme ve eğitim programları oluşturduklarını dile getiren Ramazan Bengiç, "Ares şu anda Doğu Avrupa ve Avrupa ikincisi. Hedefimiz dünya şampiyonluğu. Çok iyi dereceler almayı hedefliyoruz. Dünya şampiyonluğunda birincilik elde edip İstiklal Marşı'nı okutmak istiyoruz" dedi. 

Bengiç, motosiklet sporunu güvenli bulduğu için oğullarını motokrosçu olarak yetiştirdiğini ifade etti.

- Oyuncak yerine motosiklete devam
Ailenin ilk şampiyon motosikletçisi Uzay Bengiç, kardeşinin Avrupa'da aldığı derecenin kendisini gururlandırdığını ve ona "şampiyonluk" için tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. 

Küçük yarışçı Ares Stefan ise okul çıkışında motosiklete binmeye devam edeceğini, motosiklette en sevdiği özelliğin ise "hız" olduğunu ifade etti. 

Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nda fren pedalı tutukluk yaptığı için ikinci olduğunu, asıl hedefini yakalayamadığını da söyleyen Ares Stefan Bengiç, arkadaşlarına madalya ve kupalarını gösterdiğini söyledi. 

Motosiklet kullanmayı ve yarışlara katılmayı çok havalı bulduğunu da ifade eden Bengiç, ünlü Belçikalı motokrosçu Stefan Everts gibi bir şampiyon olabilmeyi hayal ettiğini dile getirdi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER