TRANSFER

Moussa Sow'a çılgın kontrat

Fenerbahçe, Senegalli yıldızını, 16 milyon euroya Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli takımına sattı.

Moussa Sow'a çılgın kontrat

Fenerbahçe, Moussa Sow için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli takımı ile anlaştı. 

Senegalli futbolcuyu bir süredir isteyen Arap kulübü ile sarı-lacivertliler 16 milyoneuro karşılığında el sıkıştı. Bu paranın peşin olarak ödeneceği bildirildi.

Bu anlaşma sadece Fenerbahçe için değil Sow için de bir hayli kârlı oldu. Golcü futbolcu sözleşmesinin bitimine bir yıl kala Al Ahli ile 4 yıllık mukavele imzalayacak. Yıllık 4 milyon euro alacak Sow toplamda 16 milyon euro kazanacak. Senegalli futbolcu ayrıca imza parası da istedi. Sow'a bunun için de 4 milyon euro ödeneceği, 4 yıllık ücretinin 20 milyon euroyu bulacağı kaydedildi.

 

CAZİP ÜCRET
Sporx'in haberine göre; Ekonomik şartlar çok cazip olunca Sow gitme kararı aldı. Van Persie ve Fernandao'nun gelişi ile bu sezonki forma rekabetinde yedek kalma ihtimalini de gözönünde bulunduran Sow, sarı-lacivertli kulüple yollarını ayırdı. Fenerbahçe Yönetimi kısa bir süre önce Sow'a 4 yıllık yeni bir kontrat teklif etmişti. Taraflar arasında görüşmeler uzun süredir devam ediyordu. Ancak önerilen kontrat mali olarak Al Ahli'nin çok altında kalınca transfer kaçınılmaz oldu.

5 MAÇA ÇIKTI
Moussa Sow, bu sezon başında 5 maça çıktı. Senegalli golcü, Eskişehirspor karşılaşmasında ligin açılış golünü kaydetti. Toplamda 352 dakika sahada kaldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER