DİĞER HABERLER

Muhammed Ali adına Türkiye'de turnuva yapılacak

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali adına Türkiye'de uluslararası turnuva yapacaklarını söyledi.

Muhammed Ali adına Türkiye'de turnuva yapılacak

Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası için Ordu'ya gelen Gözgeç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin boksta efsane olmasının yanı sıra Türk insanının kalbinde ayrı bir yerinin bulunduğunu kaydetti.

Muhammed Ali'nin kazandığı maçların Müslümanların dünya üzerindeki haykırışını ve ayağa kalkışını temsil ettiğini kaydeden Gözgeç, "Dolayısıyla Muhammed Ali çok sevilen bir insandı. Bizim için de efsanedir ve Müslümanlar için çok kıymetlidir." dedi. 

Muhammed Ali'nin adının Türkiye'de yaşatılması için çalışmalarının olduğunu anlatan Gözgeç, "Bu efsanenin yaşaması için kızıyla ilgili bir girişimimiz var. Bilindiği üzere kızı Leyla Ali de boksördü. Önümüzdeki günlerde onu Türkiye'ye davet edeceğiz. Muhammed Ali'nin adına büyük bir uluslararası turnuva yapacağız. Şu anda böyle bir planımız var. 2017 yılında Muhammed Ali'nin ölüm yıl dönümüne denk gelecek şekilde büyük bir organizasyon düşünüyoruz. İnşallah bunu gerçekleştirmek adına da elimizden geleni yapacağız." diye konuştu. 

Muhammed Ali'nin genç boksörlere hep güzel örnek olduğuna dikkati çeken Gözgeç, "Çok insan örnek alınır ama Muhammed Ali her yönüyle örnek alınan önemli bir sporcudur. Böyle bir sporcunun her zaman anılması ve hatırlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER