DİĞER HABERLER

Muhammed Ali'nin cenaze namazını Müslüman lider kıldıracak!

Cuma akşamı hayatını kaybeden boks efsanesi Muhammed Ali'nin cenaze törenine dair ayrıntılar belli oldu.

Muhammed Ali'nin cenaze namazını Müslüman lider kıldıracak! - Sayfa 1

Boks efsanesi Muhammed Ali'nin cenaze namazını kendisi gibi sonradan İslam'ı seçen ABD'deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak. Aile sözcüsü Bob Gunnell'in yaptığı açıklamaya göre, tören Ali'nin yıllar önce bizzat planladığı şekilde, doğduğu ve yetiştiği Kentucky eyaletinin Louisville kentinde yapılacak. Gunnell, dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılması beklenen cenaze töreninin herkese açık olacağını belirtti.

Muhammed Ali'nin cenaze namazını Müslüman lider kıldıracak! - Sayfa 2

CENAZE TÖRENİNE BILL CLINTON DA KATILACAK Törende, arabaya konulacak Muhammed Ali'nin naaşı, Louisville'de kendi adını taşıyan bulvar boyunca ilerleyerek çocukluğunun geçtiği mahalleye uğrayacak. Muhammed Ali'nin cenaze törenine ABD başkanlarından Bill Clinton'ın da katılacağı açıklandı.

Muhammed Ali'nin cenaze namazını Müslüman lider kıldıracak! - Sayfa 3

Ali'nin cenaze namazının kim tarafından kıldırılacağı henüz resmen açıklanmadı. Ancak Amerikan basınında yer alan haberlere göre, büyük olasılıkla bu isim, ABD'deki Müslüman toplumun en önemli temsilcilerinden İmam Zaid Şakir olacak. Kendisi de siyahî bir Amerikalı olan Şakir, 1977'de İslam'ı seçmişti. Dini törenden önceki gece, perşembe akşamı, aile bireyleri için özel bir törenin düzenleneceği belirtildi. Muhammed Ali'nin cenazesi, bugün ya da yarın Louisville'ye getirilerek, aile bireylerinin kendisiyle baş başa kalması sağlanacak.

Muhammed Ali'nin cenaze namazını Müslüman lider kıldıracak! - Sayfa 4

ÖLÜM NEDENİ SEPTİK ŞOK Muhammed Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, efsane boksörün resmi ölüm nedenini de basın mensuplarıyla paylaştı. Ali'nin "doğal nedenlere bağlı septik şok" nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydeden Gunnell, "Acı çekmeden, huzurlu biçimde can verdi" dedi. Gunnell, septik şokun kesin sebebininse belirlenemediğini, ölümün 'normal' olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.