TRABZONSPOR

Muharrem Usta'dan revizyon sinyali!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübün ekonomik durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Muharrem Usta'dan revizyon sinyali!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, kulübün ekonomik durumuyla ilgili kamuoyuna bilgi vermesine yönelik eleştirileri yanıtlarken, "Bunu yaparken bir tane amacımız var; sadece bilgilendirmek. Bunun dışında asla bir enkaz edebiyatı yapmak, asla taraftarın moralini bozmak gibi niyetimiz yok" dedi.

Trabzonspor'da yönetim kurulu tarafından düzenlenen geniş kapsamlı istişare toplantısına beklenen katılım olmadı. Toplantıya eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, Salih Erdem ve Faruk Özak, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, milletvekilleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kulüp yetkili kurullarının üyeleri ile eski bazı yöneticiler katıldı. 

TRABZONSPOR

Toplantının bir bölümünde çalışma ziyareti için Trabzon'da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı.

Trabzonspor süleyman soylu

'BİZ' OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, istişare toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, gelecek adına iyi işler yapabilmek için, camianın birbirinden güç almasını hedeflediklerini ve bu nedenle ortak aklı buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Trabzonspor süleyman soylu

Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Biz" olmaya çalışacağız. Birlik beraberliğimizin gerçekten akıllı temellere oturacağı bir zemini aramaya, bulmaya çalışacağız. 'En iyisini ben bilirimden', hep beraber en doğruyu biz yapabiliriz' yolunu aramaya çalışacağız. Geleceğe emin adımlarla, sağlıklı şekilde kararlı yürüyüşümüzün camianın dinamiklerinin beraberliğinden geçtiğini bugün burada bir kez daha teyit etmeye çalışacağız. İçinde bulunduğumuz durum kulüp tarihinde ne ilk ne de son. Biz de bu zincirin halkalarından birisiyiz. Bizden sonra da başka halkalar gelecek. Buranın da bir geçiş güzergahı olduğunu bilmeliyiz. Aslolan, tarihin sayfalarında Trabzonspor'la ilgili neler yapıp ettiklerimizle alakalı olumlu birkaç cümlenin yazılabileceği bir dönem olmasıdır ki; bunu birlikte başarabiliyor olmamız lazım."

Muharrem Usta'ya İbrahim Hacıosmanoğlu tepkisi

"SEZON SONU REVİZYON"

Ekonomik sorunların yanında sportif sorunlarla da uğraştıklarını belirten Muharrem Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarımız bir kulüpten şunları ister; daha fazla transfer olsun. Onların hakkıdır, bunu görmek isteyebilirler. Ancak Trabzonspor gibi böyle büyük kulüplerdeki her bir kontratın milyonlarca lira veya dolarlık karşılığı var. Herhangi bir oyuncumuzu transfer ederken ince eleyip sık dokumamışsak ve imza atmışsak orada yapılacak tek iş var; onu mutlaka değerlendirmek zorundayız. Kenara koyalım, yenisini alalım, Bu grubu silelim başka grubu alalım dediğiniz anda katlanarak moral bozukluğuyla, istikrar olmadığı için sportif başarısızlıkla karşı karşıya kalmak kaçınılmaz olur. Elimizde ne kadar oyuncu kadrosu var; bu oyuncularla bu hayat devam edecek mi etmeyecek mi? Eğer alıyorsak değerlendirmesini mutlaka bilmeliyiz. Alırken hata yapmamalıyız ya da en az düzeyde hata yapmalıyız. Bu sezon elimizde ne kadar oyuncumuz varsa ki, kadroyu epeyce daralttık, yükü hafifletmeye çalıştık. Bu oyuncuların gelecek seneye kaç tanesi kalıcı iskelette yer alabilirin peşindeyiz. Sene sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz, gelecek seneye iddialı girebilmek için. Bu konuda kararlıyız. Eğer elimizden çıkarmak istediğimiz oyuncular varsa onların bu sezon oynamasını sağlayıp en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kenara koyalım kadro dışı yapalım demek kolay. Bir oyuncumuzun başarılı olup olmadığını görebilmenin yolu ona sürekli fırsat vermekten ve kapasitesinin nereye kadar gittiğini görmekten geçiyor. Son dönemlerde en çok yaptığımız hatalardan biri bu oldu. Hem oyuncu ve hoca açısından o kadar türbülansa girdik ki elimizdekilerin ne kadar değerli olup olmadığının hesabını yapamadık. Gönül ister ki Trabzonspor her maçında muhteşem oynasın çok iyi sonuçlar alsın. Kadroya baktığımızda herkes de şunu görüyor ki, öyle oyuncular var ki sürekliliği hiç yakalayamamışlar. Gelecek seneyi iyi planlamak adına bunlara şans vermeliyiz. Elimizdeki malzemenin gerçek anlamda kalitesini anlamaya çalışıyoruz. Oyuncuların başarılı olabilmesinin yolu iyi bir aile olmaktan geçiyor. Biz yoğun şekilde şu anda bu aile ortamının oluşturulmasına engel olan unsurları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ama bunlar bir günde değişmiyor. Bunun için de süreç lazım."

TRABZONSPOR

SOYLU: TRABZONSPOR İHTİYAÇTIR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise Trabzonspor markasının, Trabzon şehri ve tüm Trabzonlular için çok anlam taşıdığının farkında olduğunu belirterek, "Anadolu'nun her yerinde Anadolu'nun ilk yükselişini ilk ifade eden bayrak Trabzonspordur. Bugün bu bayrağı taşıyanlarla hep birlikte olabilmek bizim temel vazifemizdir. Trabzonspor sadece bir spor kulübü değildir. Trabzonspor bir ihtiyaçtır, hedeftir, birlikteliktir" dedi.

trabzonspor

ALBAYRAK: BİRLİK VE BERABERLİK GEREKLİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, takımın durumunun daha iyi olmasını beklediklerini ifade ederek, "Takımın durumu inşallah daha iyi olacak. Burada bir sürü akil insan var. Kabinede Trabzonsporlu bakan sayımız 5 tane. Sayı itibarıyla en yüksek dönemlerinden birini yaşıyor. Trabzon hep bir spor şehri oldu ama son 15 yılda sporun her alanıyla ilgiyi yapılan yatırımlarla hakiki anlamda spor şehri olması için her şey var. Yani helvayı yapmak için her şey var. Bir de Trabzon'a yakışır çok güzel stat inşaatı sürüyor. Önümüzdeki sezona yetişmesi için çalışma devam ediyor. Trabzon'da doğmadık ama ailemiz bizi Trabzonlu yetiştirdi. Her platformda sahip çıkmaya çalışıyoruz. Perdenin arkasında ne kadar uğraştığımızı bilen biliyor. Trabzon ne zaman başarılı olduysa tüm şehrin ve Trabzonlular'ın birliği ve beraberliği sayesinde oldu. Birlik ve beraberlik olursa sportif, kültürel, ekonomik başarı da gelir. Birlik ve beraberlik için azami hassasiyeti gösterelim" şeklinde konuştu.

Yorumlar
TREND HABERLER