OLİMPİYAT HABERLERİ

Mülteciler olimpiyatlarda ülkeleri olmadan yarışacak

Mülteci atletler, ülkeleri olmamasına rağmen olimpiyatlarda yarışabilecek.

Mülteciler olimpiyatlarda ülkeleri olmadan yarışacak

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 2016’da düzenlenecek 31’inci Yaz Olimpiyatları görülmedik bir olaya sahne olabilir.

Afrika kıtasıyla Ortadoğu bölgesinde içsavaşlar yüzünden ülkelerini kaybeden çok sayıda sporcu, tabiri yerindeyse ‘Mültecistan’ olarak oyunlara katılacak.

NBA tarihinde bir ilk! Ayaklandılar...NBA takımı Milwaukee Bucks’ın danşcı kızlarından Lauren Herington, asgari ücretin altında çalıştığını iddia ederek dava açtı. Meslektaşlarına örnek olan genç kadına büyük destek geldi.

MÜLTECİLER AYRI BİR KAFİLE OLARAK YARIŞACAK
Patlak veren ihtilaflar yüzünden vatansız kalan sporcuların son yıllarda çığ gibi arttığını açıklayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, “Yüzlerce sporcu ülkelerini kaybettikleri için gerekli başvuru formaliteleri yerine getiremeyerek oyunlara katılamayacak. Neredeyse büyük bir kıta, olimpiyat hareketi dışına itilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun için Uluslararası Olimpiyat Komitesi mülteci sporcuları himayesi altına alma kararı aldı. Böylece mülteciler ayrı bir kafile olarak Rio Olimpiyatları’nda temsil edilecek” açıklamasını yaptı.

"DAYANIŞMA VE BARIŞ"
“Olimpiyat Oyunları dayanışma ve barış gibi değerleri temsil etmektedir” diyen Bach şöyle devam etti: “Olimpiyat Köyü’nde her zaman dayanışmanın en saf halini görüyoruz. Mülteci statüsüne düşmüş, arkasında yürüyecek bir bayrağı, çalınacak bir milli marşı kalmayan sporcular oyunlarda Olimpiyat bayrağının arkasında, Olimpiyat marşıyla yürüyebilirler. Olimpiyat Köyü’nde onlara her zaman yer var.”

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER