GALATASARAY

Mustafa Cengiz'den çarpıcı Fatih Terim yanıtı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, katıldığı programda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaparken; teknik direktör Fatih Terim'in devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruya bakın ne dedi....

Mustafa Cengiz'den çarpıcı Fatih Terim yanıtı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, seçimden sonra Teknik Direktör Fatih Terim'in, kendisini arayarak "Sizin önünüzü açmak için ben ve ekibim istifa etmeye hazırız" şeklinde konuştuğunu belirtti. 

''BIRAKTIM DİYENE KADAR...''

Mustafa Cengiz, Fatih Terim ile Abdürrahim Albayrak'ın varlıklarının kendileri için büyük şans olduğunu dile getirerek, Fatih Terim 'bıraktım' diyene kadar ve kendilerinin görevde olduğunu sürece onunla yola devam edeceklerini söyledi. 

Mustafa Cengiz şöyle konuştu;

"Seçimden sonra Fatih hocam beni aradı. 'Sizin önünüzü açmak için ben ve ekibim istifa etmeye hazırız' dedi. Fatih Terim'in Galatasaray'a gelmesi için en çok mücadele edenlerden birisi de benim. Hocam bizim için bir şans. Fatih Terim'in takımın başına gelmesinde benim tam saha presim vardır. Seçim çalışmalarımda sürekli takımın başına getireceğimi dile getirmiştim. Terim bıraktım diyene kadar biz olduğumuz sürece yola devam ederiz. Transfer konusunda Fatih Terim'in neye ihtiyacı varsa ona göre ilerleyeceğiz. Şampiyonluk için önümüzde daha 180 dakikamız var, son düdüğe kadar beklemeliyiz. İnşallah şampiyon Galatasaray"

UEFA'daki kritik toplantıya da değinen Mustafa Cengiz, UEFA'ya Türkiye'deki sistemin farklı olduğunu anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "UEFA, futboldan elde ettiğiniz geliri 'futbola verin' diyor. Bunun için amatör sporların büyük takımlar üzerindeki yükünün kalkması gerekir" dedi. 

Cengiz, devletin amatör branşlar için çıkardığı torba yasa ile müthiş bir kolaylık sağladığını da sözlerine ekledi. 

Mustafa Cengiz

''SNEİJDER'İN GİTMESİNİ İSTEMEDİM''

Sneijder konusuna da değinen Cengiz, "Sneijder'in gitmesini ben istemedim. Sneijder çocuğunu Türkiye'de büyütmek istiyordu. Ve bu insan Türk futboluna da katkıda bulunabilirdi. Ücret konusunda da yarı yarıya düşürürüm demişti. "Tabiki geri dönüp dönmemesine hocamız karar verir ve Sneijder'in fiziksel kondisyonu da önemli. Winner bir oyuncu olduğun için sahada kötü oynaması onu yıpratır." şeklinde konuştu.

''KUKLA BAŞKAN OLURUM''

"Ben eğer bir yanlış olursa giderim. Çarpışmadan çekileceğim, öyle kolay çekileceğim anlamına gelmesin. Çanakkale siperi gibi çarpışım. Önemli olan camianın bana güveni. Buna taraftar da dahil.  Galatasaray başkanlığı için herkesin şansını eşit görüyorum. CEO'luk sistemini ile ilgili şeyler duydum. Birleşme teklifleri geldi ama 'Bize 3-5 koltuk ver' diye gelen teklifleri kabul etmedim. Burası bir siyasi parti değil. Başkanlık sistemi var. Eğer dayatmalarla gidersem 'Kukla Başkan' olurum. Ben öyle bir iktidarı istemem, o seçimi alnımın akıyla kaybederim."

Yorumlar
TREND HABERLER