FUTBOL

Mustafa Cengiz'in seçim şifreleri! Nasıl kazandı?

Galatasaray, son 6 yılda 4. kez olağanüstü seçimli genel kurul düzenledi. 23 Mayıs 2015'te göreve gelen Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yarıştı. 18 sandıkta yapılan oylama sonucunda seçimi Mustafa Cengiz kazandı ve Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

Mustafa Cengiz'in seçim şifreleri! Nasıl kazandı? - Sayfa 1

Galatasaray, son 6 yılda 4. kez olağanüstü seçimli genel kurul düzenledi. Sarı-kırmızılıların başkanlık seçiminde 23 Mayıs 2015'te göreve gelen Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz yarıştı. 18 sandıkta yapılan oylama sonucunda seçimi Mustafa Cengiz kazandı ve Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

Mustafa Cengiz'in seçim şifreleri! Nasıl kazandı? - Sayfa 2

Mustafa Cengiz, 2015'te gerçekleştirilen ve Dursun Özbek'in kazandığı seçime de aday olduğunu açıklamış, ancak sonradan seçimden çekilmişti. Cengiz, 18 Aralık 2017'de alınan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adaylığını 21 Aralık 2017'de açıkladı. Kulislerde kazanması ihtimal verilmeyen Cengiz bunu nasıl başardı? İşte seçim sürecinde yaptığı açıklamalar, projeleri ve vaatleri...

Mustafa Cengiz'in seçim şifreleri! Nasıl kazandı? - Sayfa 3

Habertürk'ün haberine göre; Cengiz, yaptığı ilk açıklamada kulübün sorunlu bir döneminde göreve talip olduklarına dikkat çekerek "Galatasaray için, doğru yönetme adına, elimizi taşın altına koyacağız." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'in seçim şifreleri! Nasıl kazandı? - Sayfa 4

Yıllardan beri Galatasaray'ın içinde olduklarını anlatan Cengiz, "Biz, fırtınalı, en zor dönemde yönetime talip olduk. Bunun camia tarafından olumlu değerlendirildiğini biliyoruz. Takım başarılıyken, mali durum düzgünken, idari yapılanma doğruyken, herkes o gemiyi yönetebilir. Önemli olan fırtınalı havada yönetmek ve bu göreve talip olmak. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.