ROPÖRTAJ

Mustafa Denizli: UEFA'da final oynarlar

Fenerbahçe'nin yeni transferlerini değerlendiren Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takımını Avrupa'da önemli işler yapabileceğini söyledi.

Mustafa Denizli: UEFA'da final oynarlar

Fenerbahçe'nin yeni transferlerini değerlendiren Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takımını Avrupa'da önemli işler yapabileceğini söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan Mustafa Denizli, bu sezon kadrosunu güçlendiren F.Bahçe'yi yorumladı.

SORU: Fenerbahçe radikal bir değişikliğe gitti ve parlak transferler yaptı. Oysa geçen yıl sadece 1 transfer yapmıştı. Hangisi doğru?

DENİZLİ: Geçen sene Diego alındığı zaman Fenerbahçe'nin kadro yapısının çok fazla transfere ihtiyacı yoktu. O kadronun Türkiye Ligi'nde yeterli olacağı düşüncesi vardı. Evet, Fenerbahçe'nin yaşlanan bir kadrosu vardı ama sadece ligde oynayacak olmalarından dolayı sadece Diego katkısıyla ligi çıkartabilecek bir ekipti. (Avrupa Kupaları'na katılmayacaktı takım) Ama bu sene öyle değil. Güvendiği kadrosuyla şampiyonluğu kaçırmış bir takım var. Bu sene bu şampiyonluğu kazanmak istiyor bir de Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyorlar.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞÜ ELE ALDILAR

SORU: Katılabilirler mi?

DENİZLİ: Onu zaman gösterecek. Çünkü Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye'nin iki takımla katılma olasılığı yüksek değil, bu gerçeği kabul etmek lazım. Artık Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeleri geçmek gruptan çıkmaktan daha zor hale geldi. Dolayısıyla bu yapılanmaya mecburdu Fenerbahçe. Çünkü kadrosu aşınmıştı. Gitmesi istenenleri profesyonelce gönderdiler ve alınması istenenleri de büyük bir şovla kadrolarına kattılar ve rakiplerine büyük bir gözdağı vererek psikolojik üstünlüğü de ellerine aldılar.

UEFA'DA FİNAL OYNAYABİLİRLER

SORU: Şampiyonlar Ligi olmazsa (Ki inşallah olur) Avrupa Ligi'ne gitmesi halinde ne yapar Fenerbahçe?

DENİZLİ: Bu kadro o hedefi kafasına koyarsa finale kadar gidebilir. Fenerbahçe'nin önünü kesecek takım, Devler Ligi'nden oraya gelecek takımlardan biri olabilir. Bunun dışında finale kadar gidebilirler.

Yorumlar
TREND HABERLER