ROPÖRTAJ

Mustafa Denizli'den dobra açıklamalar

Mustafa Denizli, milli takım ve birçok konuda açıklamalarda bulundu..

Mustafa Denizli'den dobra açıklamalar
Türk futbolunun efsane teknik adamlarından Mustafa Denizli gündeme dair tüm soruları Kanaltürk'ün seviyeli spor programı "Top Bizde"nin canlı yayına katılarak yanıtladı.

"Rizespor'u Süper Lige çıkarıp Başbakanımıza Manevi Borcumu Ödedim"

Çaykur Rizespor'un başına gitmeyi Başbakanımız değil ben istedim. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Sadece sayın Erdoğan kayınpederim rahmetli olduktan sonra benimle,ailemle yakından ilgilendi. Başbakanımızın memleketinden teklif gelince de profesyonelliği ve kendisini bu kadar ilgilenmesini manevi duyguları ön planda tutarak Rize'ye severek gitmeyi kabul ettim.Bu sorumlulukla Çaykur Rizespor'u Süper Lige çıkarmayı başardık, görevimi yapmanın mutluluğu ile yolları ayırdık.

"Hollanda ile Liderlik İçin Çekişiriz Derken İkinciliğe Oynamak..."

Kabul Hollanda favori ama ikinci favori de A milli futbol takımımızdır.2014 Dünya Kupası kuraları çekildiğinde 20 puan alabiliriz diye düşünmüş, Hollanda ile liderlik için çekişiriz demiştim. Çünkü 98'den sonra Hollanda futbolu oldukça geriledi. Şu anda tek yıldız ile oynuyorlar o da Robben. Zaten buraya işi bitirmiş bir Hollanda gelecek. İyi olduğumuz gerçeği de ortada, kalitemiz belli. Tek çare de kazanmaksa, kazanmalıyız.

"Kazanır, Play-Off'lara Katılırız"

Salı günü kritik bir mücadele olacak. Ancak kendimiz için 3'ü 5'i hesaplayacağımıza 1-0'a kitlendik kaldık. Neden Romanya'nın kaç gol atacağını düşünüyoruz çıkıp farklı kazanabiliriz bu güce sahibiz. Duruma trafik gibi bakarsak "tek yönlü" bir maç oynayacağız sonrasında diğer yönde ki maçın sonucunu bekleyeceğiz. Ben kazanırız ve bu kazanmamızla da ikinci olarak play-off'lara katılırız düşüncesindeyim, böyle hissediyorum. Biz ne olduğumuzu bilelim bunu yaşatalım yeter. Eski milli ruhun geri geleceği bir gün yaşayacağız.

"A Milli Futbol Takımımız için Teklif Aldım"

Bu konuyu hiç konuşmadım. Özel maçlar takımları yanıltır, bizim özel maç serimiz de bir harika olunca bu bize olumsuz şekilde yansıdı ve Abdullah Avcı başarısız oldu. A milli futbol takımımız için Avcı sonrası dolaylı olarak bir teklif aldım, çıkan haberler doğruydu. Bir sözcü aracılığı ile teklif aldım.

"Caner Erkin'in Olmayışı Milli Takım için Kayıp"

Caner bu sezon kendini aşan bir performans gösteriyor. Hem Fenerbahçe'de hem de milli takımda. Çok formda, işini de iyi yapıyor. Cezalı oluşu milli takımımız için büyük bir dezavantaj olacaktır ama Fatih hoca onun da yerini dolduracaktır.

"Fatih Terim ile Galatasaray'ın Ayrılık Şekli Hoş Olmadı"

Kocaelispor teknik direktörüyken A milli futbol takımımızı çalıştırdım. Galatasaray'da ise Derwall'in yardımcısıyken A milli futbol takımımızı çalıştırmıştım. Bunu yaşamış biri olarak yaşanan ikili süreç çok zor bir süreçtir, iç dünyanızda çok büyük rahatsızlıklar yaşarsınız. Fatih Terim'e yapılan ayrılık tarzı hoş olmadı.

"Galatasaray Kulübünün Yeri Bende Çok Ayrıdır"

23-24 yıldır bu mesleğin içindeyim. Hem Türkiye'de hem Dünya'da aynı görevleri yaptım ve her takımda aynı heyecanı,gururu yaşadım. Bir göreve layık görülmesi kadar kutsal bir şey yoktur. Belki de açık sözlü ve samimi olduğum için her takımda rahatlıkla görev yapabildim. Üç büyüklerde şampiyonluk yaşamam, A milli futbol takımımızda başarılara imza atmam ayrı bir gururdu. Ancak gelen görevin içinde Galatasaray olduğunda farklı bir anlam çıkarabiliriz. Çünkü antrenörlük yaşamına o camiada başladım. 1 sene futbolculuk 3 sene yardımcı antrenör 4 senede teknik patron olarak 8 senemi verdim. Bana herhangi bir teklif gelmedi ama kulağıma geldi hem hocalık hem de sportif direktörlük için. O yüzden görevde olanlara saygısızlık olmaması adına konuşmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum.

"Eleman Kelimesi Kötüye Çekilmemeli"

Galatasaray kulübü başkanı Ünal Aysal çok kibar bir beyefendi izlenimi verdi bana. Bu yüzden o anda ağzından "eleman" kelimesi çıkarken içinde ki duyguları iyi analiz etmek lazım. Bana bu soru sorulduğunda ben "Başkan Aysal da kendisini eleman gibi görüyor ki bu kelimeyi kullandı" yanıtını verdim. Gerçek Türkiye'de şu ki; başarılar dostluğu getirir arkadaşlık değil.

"Milli Takımın Bu Kritik Maçı Anadolu'da Oynanmalıydı"

Milli takımlar için en büyük baskıyı oluşturan yer Anadolu'dur ve özellikle Bursa'dır, Eskişehir'dir. Çünkü orada ki taraftar grupları rakibe en büyük baskıyı hissettirir. Kayseri'nin stadı bir harika ama orada taraftar pasif kalıyor. Son 15 senedir ise İstanbul bu baskı özelliğini yitirdi. Bu yüzden maç burada oynanmamalıydı düşüncesindeyim ama artık yapılacak bir şey yok zamanında planlama hatası yapılmış diyebiliriz.

"Mancını ile Çalışsaydım Anlaşırdım"

Sportif direktörlük Türkiye için yeni bir kavram. Mancını ile birlikte çalışsaydım anlaşabilirdim. Ama şu an için böyle bir düşüncem yok ama olursa da şu çok net tamamen tüm kontrol benim elimde olur.

"Beşiktaş ile Dost Fenerbahçe ile Resmi Görüşme Yaptım"

Fenerbahçe'de başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Aykut Kocaman sonrası görüştük. Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi ile de dost yemeği yedik Beşiktaş'ı konuştuk. Bursaspor Yönetimi ile de sezon başı görüştük ama o dönem şartlarımız uymadı.

"Bılıc Örnek Bir Teknik Adam"

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bılıc'ı çok sempatik buluyorum. Centilmenliği ile disiplini ile örnek bir teknik adam havasında. Birlik beraberliği takıma yansıtmış durumda.

"Beşiktaş'ta Yaşanan Kavga Hoş Olmadı"

Kavgalar ailelerde yaşanır İbrahim Toraman da Sezer Öztürk de ikisi de oynamıyor stresli olabilirler ama kavga uzamamalıydı. Duyduklarımıza göre yaşananlar hoş olmadı kadro dışı kalmaları da normal.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER