GALATASARAY

Mustafa Denizli'den sert derbi uyarısı

Beşiktaş derbisine doğru Florya’da Mustafa Denizli sesini de, tonunu da yükseltti...

Mustafa Denizli'den sert derbi uyarısı

Aslan'ın hocası Mustafa Denizli, kritik kapışma öncesinde öğrencilerine dişini gösterdi. Deneyimli teknik adam, yedek takıma yenilen aslara, “Durarak, rakibi bekleyerek oynamayacaksınız. 90 dakika sahanın her yerinde baskı, sürekli yardımlaşma istiyorum” mesajını tekrarladı. 

Şenol Güneş’in ekibiyle deplasmanda oynanacak ve ligdeki zirve kaderi açısından belirleyici olacak 90 dakikanın kıymetini bilen kurt hoca, son antrenmanların yıldızı oldu. Adeta oyuncularının beynini yıkayan ve idmanların bir maç havasında geçmesine sebep olan Mustafa Denizli, özellikle as takımda düşündüğü isimlerle özel ilgilendi.

"Daha fazlasını yapın"

Bu kadronun yedek ağırlıklı ekiple yaptığı idman maçını kaybetmesine de çok sinirlenen Denizli’nin, “Sizin daha fazla direnç göstermeniz, yenilgiyi kabullenmemeniz gerekiyor. Derbiyi bu oyunla kazanamayız. 90 dakika boyunca sahanın her yerinde üstün ve baskılı olmamız lazım. Bu da bugüne kadar yaptıklarınızdan daha fazlasıyla mümkün” mesajlarını verdiği öğrenildi. 

GALATASARAY

Ön liberoda Chedjou

Orta alanda Selçuk İnan’ın yükünün paylaşılmasını da isteyen Sarı-Kırmızılılar’ın hocası, ön liberoda oynatmayı planladığı Chedjou’dan sürekli konuşarak arkadaşlarını yönlendirmesini istedi. Ayrıca Denizli, sadece sınırdaki isimleri değil tüm takımı gereksiz kartlar görmemeleri konusunda sert şekilde uyardı.

‘Denemekten asla çekinme’

Taktik antrenmanlarda dikkat çeken bir başka nokta da takımın yaptığı özel şut çalışmaları oldu. Aslan’ın patronu Denizli, bu sezon 20 maçta 3 gol 6 asisti bulunan Sneijder’den sadece duran toplarda değil, ceza sahası çevresinden de uygun gördüğü her pozisyonda kaleyi yoklamasını istedi. Böylece hem direkt gol tehlikesi hem de ikinci toplarla fırsat yaratmayı planlayan Mustafa Denizli, Sneijder’i oyun içinde büyük bir sürpriz olmazsa serbest adam olarak kullanmak arzusunda. Sarı-Kırmızılılar’ın teknik direktörü, Hollandalı’nın markajdan kaçması için de sık sık geriye gelerek top almasını istedi.

‘Kral’a gol emri

Bu sezon bir türlü beklenen istikrarı yakalayamayan Galatasaray’ın ‘kral’ lakaplı golcüsü Burak Yılmaz, Beşiktaş karşısında takımının yine gol umudu olacak. Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 12 maçta 7 gol kaydederek beklentilerin gerisinde kalan 30 yaşındaki santrforla maç öncesi yakından ilgilenen teknik direktör Mustafa Denizli, yıldız oyuncunun önceki maçlardaki hatalarını yapmamasını isterken, “Gol kaçırma konusunda bonkör olma lüksün yok. Orta alana yakın oynamanı, kaleyi gördüğün anda şut atmanı istiyorum. Geride bıraktığımız maçlardaki hatalarını telafi etmek için senin için müthiş bir fırsat bu. Çık ve ağları havalandır” diye talimat verdi. 

Galatasaray yönetiminden futbolculara jest

Üç oyuncu kart sınırında

Bu sezon Süper Lig’de oynadıkları maçlarda 3’er sarı kart gören Selçuk İnan, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu, Beşiktaş derbisi öncesi ceza sınırında bulunuyor. 3 oyuncu, bu akşamki mücadelede sarı kart görmeleri durumunda 16. haftada oynanacak olan Akhisar Belediyespor maçında cezalı duruma düşecek. İkişer sarı kartı bulunan Fernando Muslera, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Aurelien Chedjou, Semih Kaya ve Olcan Adın ise sarı kart görmeleri durumunda ceza sınırına gelecek.

Cim Bom 3 eksikle Olimpiyat’ta

Sarı-Kırmızılı ekipte Beşiktaş derbisi öncesi cezalı oyuncu yok ancak sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Denayer ve Carole bu kritik maçta takımlarını yalnız bırakacak. Carole, son idmanda kondisyon ve yükleme çalışmasına devam ederken, Denayer ise tedavisinin ardından salonda kuvvet ve sahada koşu çalışması yaptı. Hamit Altıntop da kendisi için hazırlanan özel program dahilinde kondisyoner eşliğinde çalışmalarını sürdürdü.

Sol bek mevkii Hakan’a emanet

Mustafa Denizli, derbide sol bekte kime görev vereceğini belirledi. Deneyimli teknik adam çalışmalarda savunmada Sabri, Semih, Chedjou ve Hakan Balta dörtlüsünü denerken, Hakan’ın alternatifi olarak ise Tarık Çamdal ve Olcan Adın’ı kullandı. Hakan, rakiplerinden bir adım öne çıkarken, performansı teknik heyetin takdirini kazandı ve Denizli’nin karar vermesini kolaylaştırdı. 32 yaşındaki deneyimli savunmacı, Beşiktaş derbisinin kilit adamlarından birisi olacak.

Yorumlar
TREND HABERLER